Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 34

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Penguen öyle bir saklanmış ki görmek imkansız! Resimdeki yılanı gördün mü? Resimde gizli kediyi bulabilir misin? Bu test sınırları zorluyor! Kimse çözemiyor! Gizli rakamları bulan dahi sayılıyor! Her 100 kişiden yalnızca 1'i görebiliyor! 10 saniyede bulabilecek misin? Neredeyse kimse çözemiyor! Sen ilk hangisini gördün? Hangisi farklı? İlk gördüğün sensin! Farklı olanı bul Dikkatli bakan görüyor Karakterin hangi hayvan ile uyumlu? Farklı olanı görebilecek misin? Gördüysen dikkat etmelisin! Bulamayacaksınız! Resimdek pelüş ayıyı 7 saniyede çok az kişi bulabiliyor! İlk bakışta görebilecek misin? Mantis karidesi kadar keskin gözlüler bulabiliyor! İlk bakışta görenler dikkat! Bu testte ilk gördüğün kişiye dikkat et! Senin en dikkat çeken yönün ne?