Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 33

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Bu resimde farklı olanı bulanlar dünyanın en zekileri sayılıyor! Siz hangisini görüyorsunuz? Bu resimde gözü kapalı olan kişiyi bulan kartal gözlü olabilir! Resimde gizli kalemi görmek için bir yırtıcı kadar keskin gözler gerekiyor! Resimdeki farklı saati sadece elf gözlüler görebiliyor! Resimde farklı çifti tek bakışta görenlerin gözleri adeta jilet gibi! Farklı olanı bulmak için bakmak yetmiyor! Dahi olup olmadığını anlamak sadece 8 saniye! Öyle bir yere saklandı ki, bulabileni ayakta alkışlamak gerek! Büyüteç kullanmadan gören dahi sayılıyor! Resimde gizli sayıyı bulabilirsen kartal kadar keskin gözlerin var demektir! Bu resimde gizli barbeküyü görenin zekası tartışılmaz bile! Sen ne tür bir dahisin? Bu test zeka türünü ortaya çıkarıyor Şemsiyeyi 10 saniyede bulmak için bir şahinin gözlerine sahip olmak gerek! Resimde gizli kraliçe arıyı bulabilir misin? Gizli rakamı yalnızca en keskin gözlüler görebiliyor! Bir büyüteç olmadan bulmak imkansız! Resimde ilk gördüğün hayatını anlatacak! Bu resimdeki yüzlerin tamamını gören dahi sayılıyor! Sen ilk hangisini gördün? Yalnızca Einstein kadar zekiler görebiliyor! Bulması öyle zor ki 100 kişiden 99'u başaramıyor! Sadece en zekiler görebiliyor! Gizli kediyi bulabilir misin?