Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 32

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Bu resimdeki farklı aslanı 8 saniyede bulanların IQ seviyesine erişmek imkansız! Sadece 7 saniyede bulabilir misin? Farklı kediyi 7 saniyeden kısa sürede bulmak neredeyse imkansız! Pikaçu'ların arasına karışmış 3 muzu 6 saniyede bulabiliyorsanız 4K gözlere sahipsiniz! Farklı olanı görebilecek kadar zeki misin? Kendini test et: Resimdeki 2 gizli yüzü 7 saniyede bulabilir misin? Resimdeki gizli sayıyı yalnızca doğuştan dedektif olanlar görebiliyor! Gizli elmayı 12 saniyede görenlerin zekası hesaplanamayacak kadar yüksek çıkıyor! Resimdeki ikinci atı ancak sinekkuşu gibi göze sahip olanlar bulabiliyor! Öyle bir saklanmış ki görmek için dahi olmak gerek! Resimdeki 4 hayvanı bulun: İlk bulduğunuz sırlarınızı ele veriyor Bu resim kişiliğini açığa çıkarıyor! İlk gördüğün bir at olduysa... Baykuşların arasına sızan kedi: Çok az kişi 10 saniyede bulabiliyor Ormanda ustaca kamufle olan kurdu kimse bulamadı! Sadece 13 saniyeniz var! Gizli yüzü bulanların IQ'su Einstein ile yarışıyor Bir avcının gözüne sahip olanlar anında buluyor! Yalnızca 10 saniyede bulabilecek misin? Yalnızca jilet gibi keskin gözler 10 saniyede buluyor! İşte herkesi yanıltan o test Bir şahin kadar keskin gözleri olanlar farklı sayıyı 6 saniyede buluyor! 40 yıllık profesörler bile 8 saniyede gizli sayıyı bulamıyor! Peki sen bulabilir misin? Farklı sayıyı 10 saniyede görmek için kartal gözlü bireyler aranıyor! Farklı olan elbiseyi kaç saniyede bulabileceksiniz? Resimdeki farklı elmayı bulanın gözünden hiç bi şey kaçmıyor! Resimde ilk gördüğünü söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim! Resimdeki farklı harfi 15 saniyede bulmak hiç bu kadar zor olmamıştı! Resimdeki farklı mantar evi 10 saniyede bulabilen yok gibi!