Omicron Haberleri - Sayfa 4

İlk olarak B.1.1.529 ismiyle tanımlanan yeni varyant, DSÖ tarafından hastalığı geçiren kişilere yeniden bulaşma potansiyeli nedeniyle 'endişe verici varyant' kategorisine alındı. Dünya Sağlık Örgütü, yeni varyantın ismini 'Omicron' olarak açıkladı. Bilindiği üzere, yeni varyantlara sırasıyla Yunan alfabesindeki harflerin isimleri veriliyor.

Omicron varyantı Salı günü tespit edildi ve geçirdiği yüksek sayıda mutasyon nedeniyle bağışıklıktan kaçabileceği bildirildi.

Yeni varyantın Güney Afrika'da son 2 haftada hızlı bir şekilde artan vaka sayılarıyla da ilişkisi olduğu düşünülüyor. Varyantın en erken örneği ise 11 Kasım'da Botswana'da görüldü.

Bazı üniversitelerde online eğitime dönüş başladı Omicron varyantını ilk tespit eden doktordan uyarı İngiltere'de Omicron araştırması: Semptomları daha az şiddetli olsa da... DSÖ'den Türkiye ve diğer ülkelere 'Omicron' uyarısı! Umut veren açıklama! Omicron'a karşı etkili ilaç üretildi DSÖ'den korkutan 'Omicron ve Delta' kıyaslaması Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan Omicron uyarısı Sağlık Bakanlığı'ndan Omicron varyantı açıklaması Prof. Ceyhan, artık Türkiye'de de görülen varyantla ilgili konuştu! Evden çalışmaya yeniden geçtiler Türkiye'deki Omicron hastalarıyla ilgili resmi açıklama Bilim Kurulu üyesi Kara'dan Omicron açıklaması DSÖ, Omicron mutasyonunun kaç ülkede tespit edildiğini açıkladı İşte Omicron ile Delta'nın ilk 7 günü! Bakan Koca açıkladı! Omicron varyantı Türkiye'de DSÖ'den korkutan Omicron açıklaması: Henüz çok erken Bilim cevabını arıyor Omicron vaka sayısı 160'a yükselen İngiltere'den flaş karar Dünyaca ünlü kutlamaya Omicron varyantı engel oldu DSÖ'den yeni koronavirüs varyantlarına ilişkin açıklama Omicron varyantı bir ülkeye daha sıçradı! Koronavirüsün Omicron mutasyonu bir ülkeye daha sıçradı DSÖ'den yeni Omicron açıklaması Bakan Koca: Birkaç gün içinde sevindirici gelişmeler yaşanacak