Omicron Haberleri

İlk olarak B.1.1.529 ismiyle tanımlanan yeni varyant, DSÖ tarafından hastalığı geçiren kişilere yeniden bulaşma potansiyeli nedeniyle 'endişe verici varyant' kategorisine alındı. Dünya Sağlık Örgütü, yeni varyantın ismini 'Omicron' olarak açıkladı. Bilindiği üzere, yeni varyantlara sırasıyla Yunan alfabesindeki harflerin isimleri veriliyor.

Omicron varyantı Salı günü tespit edildi ve geçirdiği yüksek sayıda mutasyon nedeniyle bağışıklıktan kaçabileceği bildirildi.

Yeni varyantın Güney Afrika'da son 2 haftada hızlı bir şekilde artan vaka sayılarıyla da ilişkisi olduğu düşünülüyor. Varyantın en erken örneği ise 11 Kasım'da Botswana'da görüldü.

Korkutan öngörü: Yeni varyant, Türkiye'de yaygınlaşacak! Bu şikayetleriniz varsa, acil servise gidin Tehlike adım adım Türkiye'ye geliyor! Tüm Avrupa'yı saracak! Omicron varyantı sonrası bu belirtilere dikkat! Moderna'dan Omicron varyantı için yeni umut! Omicron'un yeni varyantı 'XE' alarmı! DSÖ: İngiltere'de 637 kişide görüldü Vakalar tekrar mı artacak? Omicron'un yeni varyantı korkutuyor Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı: Umarım bizi sevmez, yoksa... Delta kadar öldürücü, omicron kadar bulaşıcı: Yeni varyant Türkiye'ye de gelecek Covid-19'da yeni varyant! ABD ve Avrupa'da görüldü... Bilim Kurulu Üyesi uyardı! Yeni varyantlar mı geliyor? 'Eylül ve Ekim aylarına dikkat!' Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Yanılmamak lazım Dikkat! Koronavirüsün öne çıkan belirtilerinden... DSÖ açıkladı: Daha bulaşıcı Omicron'un varyantı BA.2 hızla yayılıyor... Türkiye'ye de gelirse... ABD Afrika ülkelerine aşı desteğini artırıyor Omicron belirtileri nelerdir? Omicron kaç günde geçer? DSÖ, Kovid-19 vakalarında Omicron'un alt varyantı BA.2'nin yoğunluğuna dikkat çekti "Virüs, döngüsel hastalık halini alacak gibi duruyor" "Omicron, kronik hastalıkların etkisini artırıyor Tam doz aşının Omicron'a etkisi DSÖ Avrupa Direktörü Kluge: Omicron’dan kaçış yok Araştırma: Seyahat öncesi PCR testleri Omicron'un yayılmasını etkiledi mi? Bilim Kurulu üyesi Akın: Ölüm sayıları artıyor, tehdit büyük "Alt varyant aşıların sağladığı korumayı aşabilir"