Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 65

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

O kente yağış uyarısı! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı Meteoroloji'den 25 ile 'sarı' uyarı geldi: Kuvvetli yağışa dikkat! Meteoroloji saat verdi! Bu akşam kar yağışı başlıyor Meteoroloji'den kritik uyarı! Şiddetli sağanak ve kar bekleniyor Uyarılar peş peşe geldi! Hafta sonu kar geliyor Lodos balıkçıları vurdu, yük gemileri hareket edemedi Meteoroloji'den kritik uyarı! Deprem bölgesinde yağmur var Meteoroloji'den korkutan uyarı: Yarın sabah başlayacak, çok kuvvetli geliyor... AFAD'dan 6 il için uyarı: Şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor! Ege Denizi'nde fırtına uyarısı 'Sarı Kodlu' uyarı sonrası İstanbul'da zor anlar! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Metrobüs şoföründen takdir toplayan hareket: Motosikletliye böyle siper oldu İstanbul'u fırtına vurdu: Herkes dikkatli olsun! Fırtınanın etkisiyle ayaklanan cips standı, esnaftan kaçamadı Meteoroloji saat verip uyardı! İstanbul dahil 17 ile sarı kodlu uyarı 13 ilde 'sarı kod' alarmı! Saat verildi: Yarına kadar sürecek Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı Marmara Denizi'nde lodos etkisini sürdürüyor Meteoroloji'den kritik uyarı: Alarm seviyesi turuncuya çekildi! Meteoroloji tek tek uyardı: 'Kuvvetli rüzgar' ve 'sağanak yağış' bekleniyor Kar yağmur ve fırtınaya dikkat edin Lodos fırtınasında denizde oluşan dev dalgalar evlere kadar ulaştı