Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 64

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji uyardı: Bu illerde yağmur var! Valilikten flaş açıklama: Çok kuvvetli fırtına geliyor.. Meteoroloji'den sel alarmı! İstanbul dahil 68 il için flaş uyarı Meteoroloji tek tek saydı, uyardı! Hafta sonuna dikkat: Çok kuvvetli geliyor... İstanbullular dikkat çok kuvvetli sağanak geliyor! Günlerce sürecek Meteoroloji'den flaş uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji'den kar yağışı ve sağanak uyarısı Meteoroloji uyardı yağmur ve kar yağışı hafta boyu sürecek Meteoroloji yeni hafta için kar uyarısı yaptı! Meteoroloji gün vererek uyardı: 9 ilde kar yağacak! İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise... Bu illerde yaşayanlar dikkat: Kar yağışı ve sağanak etkili olacak Kış, sert yüzünü gösterdi! Birçok şehir karlar altında kaldı... Meteoroloji’den 36 ile sağanak ve kar, İstanbul’a sel uyarısı Bursa'da gökyüzünde ürkütücü görüntüler Kara kış geliyor! Hafta sonu için flaş uyarı Meteoroloji'den 3 Aralık'a kadar dikkat edin uyarısı Meteorolojiden o kente flaş uyarı! O kent için kuvvetli sağanak uyarısı! Geliyor... Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji'den yeni uyarı: Kar, yağmur ve fırtınaya dikkat Meteoroloji tarih vererek uyardı: Çok kuvvetli olacak! Meteoroloji'den yarın için kritik uyarı! Meteoroloji'den haftanın ilk günü için çok kuvvetli sağanak uyarısı Bu hafta bizi nasıl bir hava bekliyor?