Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 31

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji, AFAD ve Valilik... Peş peşe uyarılar geldi! Fırtına ve yüksek dalga bekleniyor... Kıyamet gibi kış bizi bekliyor: Dondurucu soğuklar ve şiddetli kar fırtınaları geliyor Zonguldak Valiliği duyurdu: Ereğli'de bazı okullarda eğitime 2 gün ara verildi Meteoroloji'den 3 ile kuvvetli yağış uyarısı! Türkiye kara kışa teslim: Kar, sağanak ve fırtına günlerce etkili olacak Meteoroloji'den 'ekstrem hava olayları' açıklaması: Sibirya etkisi geliyor Meteoroloji uyarıyor: Sıcaklıklar düşecek, lapa lapa kar yağacak Meteoroloji'den 6 il için flaş uyarı: Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji uyardı: Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji'den 18 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Kuvvetli yağış ve rüzgar devam ediyor AFAD'dan yoğun yağış duyurusu: 17 ilde turuncu, 16 şehirde sarı uyarı Meteoroloji, il il sıraladı: Üreticiye 'zirai don' uyarısı Meteoroloji'den 33 il için uyarı geldi! Yarın çok şiddetli kar yağacak Fırtına ve sağanak Türkiye'yi vurdu… Dalgalar 6 metreyi aştı! Türkiye kuraklığa sürükleniyor: Son 53 yılın "en"leri arasına girdi Meteoroloji'den 27 il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı! AFAD'dan İstanbullulara mesaj! Birçok kente mevsimin ilk karı düştü! Yurttan kar manzaraları... Türkiye, sağanak yağış ve fırtınaya teslim! AFAD, 72 il için meteorolojik uyarı yaptı Bir uyarı da İstanbul Valiliğinden geldi! Sağanak yağış ve fırtına etkisini sürdürecek Valilikten uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor Meteoroloji, AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı İstanbul için peş peşe uyarılar! Turuncu alarm verildi: 'Tam fırtına' geliyor Çanakkale'de feribot seferlerine 'fırtına' iptali Marmara için 'fırtına' uyarısı