Memleket Partisi Haberleri - Sayfa 5

Memleket Partisi, 17 Mayıs 2021'de Muharrem İnce liderliğinde kuruldu. Partinin logosu birbirinden bağımsız yedi sarmal nokta ile çevrili nazar boncuğu. TBMM'de 3 milletvekili ile temsil edilmektedir. Memleket Partisi'nin genel başkanı Muharrem İnce'dir. 

MEMLEKET HAREKETİ İLE BAŞLADI

Memleket Partisi, CHP'nin 2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem İnce tarafından 2020 yılında Memleket Hareketi adı ile kurulduktan sonra partileşti. 19 Mayıs 2021 tarihinde kurulması planlanan partinin kuruluş dilekçesi 17 Mayıs 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığına sunuldu ve aynı gün Muharrem İnce, partinin genel başkanı seçildi.

PARTİNİN HEDEFLERİ

Muharrem İnce, 18 Mayıs'taki konuşmasında partinin 4 ana hedefi olduğunu açıkladı. Bunlar; ekonomik kalkınma, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü ve barış ve güvenlik.

AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'den tepkilere cevap Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye geçti Muharrem İnce'den yüzde 70 oy iddiası İnce'den, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyaret Muharrem İnce: Benden Cumhurbaşkanı olur Muharrem İnce: Acaba ne gelecek başımıza? Gaye Usluer, Memleket Partisi’nden istifa etti İnce'den 'CHP' açıklaması: Beni partim hançerledi, sandığa, oylara sahip çıkmadılar İl başkanı ve beraberindeki 720 kişi partisinden istifa edip Memleket Partisi'ne katıldı İnce: Sandığı koyacağız, üyeler kimi seçerse aday o olacak İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Destek mestek yok İnce: Seçimlere giremez dediler, girme hakkını elde ettik Muharrem İnce: Bahçeli telefonla arayıp 'en kısa sürede görüşelim' dedi Mustafa Sarıgül: CHP'yi kimse geri alamaz Muharrem İnce: İttifak yapılabilir Muharrem İnce'den flaş seçim açıklaması İnce: Mutabakat metninde birileri kızmasın diye Atatürk geçmiyor Memleket Partisi lideri İnce, muhalefete yüklendi! "Bu mutabakat, Türkiye'ye çözüm olmaz" Muharrem İnce: Çok gizli oyumuz var, siz sonuca bakın Memleket Partisi'nde ihraç ve istifa Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Muharrem İnce: Bu benim hayalimdi Memleket Partisi'nde iki isme kesin ihraç istemi Muharrem İnce ittifak kararını açıkladı Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri: Tek derdiniz koltuk