Macaristan Haberleri - Sayfa 5

Macaristan, Orta Avrupa'da Karpatlarda kurulu olan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

Komşuları; batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan'dır.

Başkenti Budapeşte olan Macaristan, OECD, NATO, AB, Vişegrad Grubu ve Schengen üyesidir.

Ülkedeki resmî dil, Fin-Ugor dillerinden olan ve Avrupa Birliği'nin 24 resmî dilinden biri olan Macarcadır. Bu bağlamda Macarca, Avrupa Birliği'nde Fince, Estonca ve Maltaca ile beraber Hint-Avrupa dillerinden olmayan dört dilden biridir.

Orban’dan yazar George Orwell’li AB çıkışı Macaristan Başbakanı: “İsveç’in NATO üyeliğini onaylama konusunda acelemiz yok” Macaristan'da polis operasyonunda patlama: 2 ölü Tahıl ithalatını yasaklamışlardı: Ukrayna'dan Polonya, Slovakya ve Macaristan'a dava Macaristan ve Slovakya'dan "Ukrayna tahılı" kararı: Kendi yasaklarını uygulayacaklar İtalya ve Macaristan'dan "göçe ortak yanıt" çağrısı Macar vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun ilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor Acı haberi Türk Tarih Kurumu duyurdu: Macar Türkolog Janos Hovari hayatını kaybetti Macar dansçıların “İzmir Marşı”nı Türkçe okuduğu anlar ayakta alkışlandı ABD'den seyahat kısıtlaması kararı Bakan Fidan Galiçya Türk Şehitliği’ni ziyaret etti Macaristan, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye ile birlikte hareket edeceğini açıkladı Macaristan'ın, İsveç'in NATO üyeliğine onay oturumunu ertelediği belirtildi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a liderlerden tebrik telefonu AB'de yeni bir ayrılık hikayesi... Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği Erdoğan: TANAP'tan Macaristan'a doğal gaz verilmesi konusunda her türlü desteğe hazırız Macaristan Cumhurbaşkanı Novak, Türkiye'ye geliyor Macaristan parlamentosundan Finlandiya'nın NATO'ya katılımına onay NATO: Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya için onayına yaklaşıyoruz İsveç ve Finlandiya için kritik süreç başlıyor! NATO üyelikleri Mart'ta oylanacak