Macaristan Haberleri - Sayfa 6

Macaristan, Orta Avrupa'da Karpatlarda kurulu olan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

Komşuları; batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan'dır.

Başkenti Budapeşte olan Macaristan, OECD, NATO, AB, Vişegrad Grubu ve Schengen üyesidir.

Ülkedeki resmî dil, Fin-Ugor dillerinden olan ve Avrupa Birliği'nin 24 resmî dilinden biri olan Macarcadır. Bu bağlamda Macarca, Avrupa Birliği'nde Fince, Estonca ve Maltaca ile beraber Hint-Avrupa dillerinden olmayan dört dilden biridir.

NATO: Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya için onayına yaklaşıyoruz İsveç ve Finlandiya için kritik süreç başlıyor! NATO üyelikleri Mart'ta oylanacak Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini onaylayacağı iddia edildi O ülkede vakıf üniversiteleri Erasmus kapsamından çıkarıldı Macaristan'dan Suriyeli mültecilerin dönüşü için uluslararası topluma çağrı Göçmen operasyonunda 109 kişiye gözaltı! Aralarında uluslararası yakalama kararı olanlar da var... Macaristan veto etmişti, tartışmalı karar için AB'den onay çıktı Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Parlamentosu ile dalga geçti Macaristan'da OHAL ikinci kez uzatıldı Dünya Kupası'nın en farklı galibiyetleri Macaristan Başbakanı Orban'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür!