Kur Korumalı Mevduat Haberleri - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu dövize endeksli TL mevduat düzenlemesinin ayrıntıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca açıklandı.

Bakanlık söz konusu sistemi "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" olarak tanımladı. 

Sistemde hesaplar sadece gerçek kişilerce açılabilecek. Vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe spotaj uygulanmayacak.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Sisteme her banka katılabilecek.

Kur farkı hesaplamaları için Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacak. 

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

KKM'de Kurumlar Vergisi istisnası uzatıldı Oktay: KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni düzenleme Kur korumalı mevduat sistemiyle ilgili yeni karar! İslam Memiş'ten o soruya yanıt: GES mi, Kur Korumalı Mevduat mı? Kur Korumalı Mevduattan sonra 'Enflasyon Korumalı Tahvil'! Enflasyon Korumalı Tahvil nedir? Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik Kur korumalı mevduat ödemeleri yapıldı mı? KKM'de ilk ödemeler yatırıldı mı? 'Tamam mı devam mı? İslam Memiş açıkladı Kur Korumalı Mevduat'a geçiş TL mevduattan! Bakan Nebati: Kur korumalı mevduata katılım 84 milyar lirayı aştı Kur korumalı TL mevduatına yasal destek! Kuveyt Türk'ten iki yeni katılma hesabı TCMB kur korumalı mevduat için ilk dolar kurunu açıkladı Bakan’dan ‘mevduat’ sorusuna ilginç yanıt: Gözlerime bakar mısınız? Döviz korumalı mevduat düzenlemesi yürürlüğe girdi Kılıçdaroğlu'dan TL mevduat düzenlemesine tepki Merkez Bankası dolar kuru her gün saat kaçta açıklanacak? Dövize endeksli TL mevduat düzenlemesinin ayrıntıları açıklandı Nebati: Bankalarımız gün içinde işlemlere başlayacak Özgür Demirtaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı finansal araçla ilgili 'vade sonu' uyarısı