Kur Korumalı Mevduat Haberleri - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu dövize endeksli TL mevduat düzenlemesinin ayrıntıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca açıklandı.

Bakanlık söz konusu sistemi "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" olarak tanımladı. 

Sistemde hesaplar sadece gerçek kişilerce açılabilecek. Vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe spotaj uygulanmayacak.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Sisteme her banka katılabilecek.

Kur farkı hesaplamaları için Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacak. 

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

KKM'deki Hazine desteği TCMB'ye devrediliyor TCMB, KKM dönüşlerindeki dövizi karşılayacak KKM'deki birikim artmaya devam ediyor Bakan Şimşek: KKM'de stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz KKM'deki birikim artmaya devam ediyor KKM'ye giriş yavaşladı ancak artmaya devam ediyor Kur Korumalı Mevduat'ta sert yavaşlama Kur Korumalı Mevduat'taki artış yeniden hızlandı Kur Korumalı Mevduat'lardaki artış sürdü Merkez Bankası'ndan KKM için bir adım daha... Kur Korumalı Mevduat'taki birikim rekor kırmaya devam ediyor Kur Korumalı Mevduat 2 trilyon lirayı aştı Kur Korumalı Mevduat rekor kırmaya devam ediyor Kur Korumalı Mevduat rekorunu yeniledi Kur Korumalı Mevduat rekorunu yeniledi Dolar 19,20 TL'nin üstünde! Euro yükselişini sürdürüyor KKM'de asgari faiz oranına ilişkin yeni düzenleme KKM'deki birikim artmaya devam ediyor Kur Korumalı Mevduat'taki birikim artmaya devam ediyor KKM'deki birikim 1.6 trilyon TL'yi aştı! KKM için bütçeden 632 milyon TL harcandı TCMB'den bankalara KKM uyarısı Çakar: KKM’de faiz yüzde 17’lere çıkabilir Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur korumalı mevduat hesaplarında süre bir yıl uzatıldı