Kraliçe Elizabeth Haberleri - Sayfa 2

Kral VI. George'un 6 Şubat 1952 günü, uzun süren hastalık ve İkinci Dünya Savaşının karanlık günlerinde liderlik yapmanın getirdiği gerilimin ardından hayatını kaybetmesiyle, babasının sağlığından dolayı İngiliz Uluslar Topluluğu ülkelerini kapsayan bir kraliyet gezisine başlamak üzere Kenya'da bulunan Prenses Elizabeth, 25 yaşındayken tahta çıkmayı kabul etti, taç giymesi ise 16 ay sonra gerçekleşti. 

6 Şubat 1952'de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Günümüzde ise bu ülkelerin yanı sıra, Jamaika, Barbados, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kraliçesidir. 

Dünyanın halen hüküm süren en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. Prens Philip ile evli olan Kraliçe'nin Charles, Anne, Andrew ve Edward adlı dört çocuğu bulunmaktadır. 

Kraliçe’nin tabutunu açmaya çalışmıştı: Öldüğüne inanmıyorum Londra’dan mektuplar-3 | Şimdi İngiltere’yi ne bekliyor? Kraliyet ailesi için, Bali Adası'nda ölü yakma töreni gerçekleşti Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreninde dikkat çeken "Osmanlı" detayı Kraliçe Elizabeth'e veda! Londra'da hayat durdu Kraliçe Elizabeth'in cenazesi törenine bu görüntü damga vurdu! Joe Biden Kraliçe için taziye defterini doldururken kopya çekti İngiltere'de halk Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninin yapılacağı alana akın etti İngiltere'de 1 dakika boyunca hayat durdu! Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze merasimi için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı ABD Başkanı Biden ile eşinden, Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşına ziyaret Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için 2 milyon çiçek Türkiye'den! Kraliçe’nin tabutu etrafında büyük panik! Prens Harry, 2 yıl sonra bir ilki yaşayacak! David Beckham, Kraliçe'nin naaşını görebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi "Çinli heyetin, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesini ziyaret etmesine izin verilmedi" iddiası! 'Kraliyet ailesinin en çalışkanı!' John Lydon, Sex Pistols'ı kraliçenin ölümünden çıkar sağlamakla suçladı Londra'da Kraliçe'ye son veda... Salona girmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu Kraliçe 2. Elizabeth'in tabutu başında bir anda yere yığıldı! Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesini görmek isteyen binlerce kişi, Westminster Hall'e akın etti Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine davet edilmeyen 3 ülke Kraliçe Elizabeth'in gizemli mektubu: Mühürlü ve kasa içinde... 63 yıl sonra açılmasını emretti! İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in naaşı, cenaze töreni öncesi halkın ziyaretine açıldı