Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine davet edilmeyen 3 ülke

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze töreni için hummalı hazırlıklar sürüyor. Dünya liderlerinin de katılacağı cenaze törenine sadece 3 ülke davet edilmedi. İşte detaylar...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nde 8 Eylül Perşembe günü İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından yeni kral ise oğlu 3. Charles oldu. Kraliçe'nin cenazesi için ise büyük bir organizasyon planlandı. 19 Eylül günü, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenecek törenin ardından Kraliçe'nin naaşı, İngiliz Kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne nakledilecek ve defin işlemi burada gerçekleşecek.

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi'nin cenaze törenine, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 üst düzey yetkilinin katılması öngörülüyor. ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern cenaze törenine katılacaklarını açıklayan ilk dünya liderleri oldular.

Kaynak: Diğer