Hayvana Yönelik Şiddet Haberleri

Hayvanlara uygulanılan şiddet veya hayvan istismarı; kabul edilemez şiddete sebep olan veya hayvanlara zarar veren davranışların bir bütünüdür.

Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Hayvanları Koruma Kanunu gibi kanun ve beyannameler ile Hayvana Yönelik Şiddet unsurunun önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Niğde'de çok sayıda köpeğin ölü bulunmasıyla ilgili STK'lar harekete geçti Engelli patililer, aynı durumdaki can dostları için podyuma çıktı Engelli bırakılan hayvanlar, kendileriyle benzer durumdaki patililerin tedavisi için sahnedeydi Vicdansızlığın böylesi: Sokakta uyuyan köpek Zeytin'i aracıyla ezerek katletti Büyük kediler acı çekiyor Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanları açıklaması: Yasal düzenleme gerekiyorsa yapılacak Sokak köpeğine çarpan taksici, hiçbir şey olmamış gibi çekip gitti 15 yaşındaki çocuk, dehşeti yaşadı! Köpeklerden kaçarken otomobil çarptı Arabanın çarptığı sahipsiz köpeği tedavi ettirip sahiplendirdi İnsanlardan şiddet gören masum hayvanlar, Bursa'daki çiftlikte emekliye ayrıldı Samsun Belediye Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı: Türkiye’de 8,5 milyon sahipsiz hayvan var Atlara eziyet eden adam pes dedirtti! Kamyonetin arkasına bağladığı 4 atı sürükledi Sokak köpeğini tüfekle vurarak katleden şahıs serbest bırakıldı! Şiddet gördüğü için çenesi kırılan minik kedi, tedavi altında Kimi Sevgililer Günü hediyesi, kimi karne... Hevesle alınıp sokağa terk edilen canlar, yuva arıyor Mahallelinin baktığı 3 yavru kedi katledildi: "Kimseye zararı olmayan bu hayvanlardan ne istedin?" Vicdansızlığın böylesi: Hamile köpek vuruldu, 1 yavru hayatını kaybetti Bir kediyi ezerek öldürüp olay yerinden kaçmanın bedeli, 7 bin 216 lira para cezası oldu Vicdansızlığın böylesi: Sokak kedisini ezerek öldürüp, yoluna devam etti Oyuncak ayısı ile birlikte sokağa terk edilen yavru köpeğin bakışları ağlattı Vicdansızlığın böylesi: Köpeğe alkol içirdi, o anları sosyal medyada paylaştı Otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenmişti: 'Pembe' iyileşti, emekliye ayrıldı Etimesgut'ta korkunç şekilde katledilmiş 6 yavru kedi bulunmasına ilişkin Beşikçioğlu'ndan açıklama Sokak köpeğini öldürdü, at arabasına bağlayıp sürükledi!