Hamas Haberleri - Sayfa 36

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

İsrail limanlarına uğrayacak Türk bayraklı gemilerle ilgili flaş karar Pentagon duyurdu: ABD, İsrail'e savunma desteğini arttırıyor İsrailliler telefonlarına gelen mesaj sonrası marketlere akın etti! İsrail-Filistin savaşı piyasaları vurdu! Petrol ve altın fiyatları.... Hamas-İsrail savaşında 4. gün: Can kaybı artıyor! ABD Başkanı Biden: İsrail-Filistin çatışmasında en az 11 ABD vatandaşı yaşamını yitirdi Meksika da düğmeye bastı: İsrail'deki vatandaşların tahliyesi için 2 uçak gönderiliyor İsrail'den Hamas'a "İran'ın vekili" nitelemesi Gaz fiyatlarına İsrail-Hamas etkisi Hamas: İsrail'in saldırılarına karşı uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-Filistin görüşmeleri Portekiz, vatandaşlarını tahliye etmek için İsrail’e askeri uçak gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ve Hamas'a çağrı: Arabuluculuk yapmaya hazırız Hamas, uyarı yapılmadan vurulan her ev için, İsrailli bir rehineyi infaz edeceklerini açıkladı Netanyahu: Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek Arap Birliği çarşamba günü İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ele almak üzere toplanıyor Birleşmiş Milletlerden İsrail'e kritik çağrı Muhalefet lideri Lapid, BAE yönetiminin “İsrail’i desteklediğini” savundu Netanyahu'nun, Biden'a, "Gazze'ye kara harekatı başlatma niyetinden" bahsettiği iddia edildi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ateşkes çağrısı yaptığı sosyal medya paylaşımını sildi İsrail'in 'Demir Kubbe'si nasıl delindi? Muhabir canlı yayında dehşeti yaşadı: Bombalı saldırı anları kamerada İsrail-Hamas savaşının güç dengeleri Hamas saldırıları sonrası İsrail'de istihbarat zafiyeti tartışmaları