Hamas Haberleri - Sayfa 34

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Dizideki rolü gerçek oldu! Fauda dizisinin yıldızı İsrail ordusuna katıldı İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, o soru sorulunca canlı yayında kendini kaybetti Gazze'de gaz savaşları Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı İsrail'den yurt dışındaki vatandaşlarına 'cuma günü' uyarısı Avrupa Birliği'nden İsrail'e üst düzey ziyaret  Sisi'den İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklama AB, 24 saat vermişti: X platformuna soruşturma açıldı Kritik cuma öncesi Kudüs'te son durum ne? Mücahit Topçu aktardı... Rusya, BMGK'nin "Filistin kararının uygulanmasını" talep etti İsrail'e dua isterken Gazze fotoğrafı paylaştı! Sosyal medyanın diline düştü Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadı, sağlık sistemi çökmek üzere İsrail'in Gazze planı Ortadoğu'yu değiştirir mi? Filistin'in Ramallah kenti Belediye Başkanı Kassis: İsrail savaş suçu işliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile İsrail-Filistin konusunu görüştü Beyaz Saray, Başkan Biden'ı yalanladı ABD'li senatör: Ben olsam İran'ı bombalardım ABD, İsrail ve Batı Şeria için seyahat uyarısını 3. seviyeye yükseltti Hamas bedenini teşhir etmişti! Bir kötü haber daha geldi... Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşecek Hamas’ın elindeki Alman rehine için Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede Hamas, esir aldığı bir İsrailli kadınla 2 çocuğunu serbest bıraktı İsrail-Hamas savaşında 6. gün! İsrail: Tam taarruza geçtik, Gazze asla eski haline dönmeyecek CNN: ABD'nin ilk istihbarat verileri, İran'ın Hamas'ın saldırısına "şaşırdığı" yönünde