İsrail-Hamas savaşında 10. gün! Haber Global ekipleri sıcak noktada!

İsrail jetleri ve topçu atışları ile, onun günde Gazze bombalanmaya devam ediyor.. Haber Global ekipleri, sıcak bölgede yaşanan gelişmeleri anlık olarak aktarıyor.

Son Güncelleme:

Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı saldırısının ardından başlayan çatışmalar, onuncu gününde. 

7 Ekim günü başlayan savaşta Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 286'sı asker 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Haber Global ekini bölgeden aktarıyor

Bölgede bulunan Haber Global Muhabiri Emre Karaca ve Mücahit Topçu ile kameraman Aydın Korkmaz ve Çağrı Çalışkan, gelişmeleri an be an takip ederek aktarıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Türk dünyasının zafer zirvesi: Türk Devletleri Teşkilatı liderleri Şuşa'da buluşacak Rus basınından Putin iddiası: Türkiye'ye neden gelmiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Astana'da önemli temaslar Orta Doğu ve Kuzey Afrika sıcaktan kavruluyor Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü Feribotta korku dolu anlar: İçinde 140 yolcuyla birlikte karaya oturdu