Hamas Haberleri - Sayfa 3

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Gazze için korkunç iddia İran: Haniye'nin kanının yerde kalmaması için vereceğimiz karşılığı değerlendiriyoruz İsrail'in "Muhammed Deif öldürüldü" açıklamasına Hamas'tan yalanlama İsrail sınırı aştı durmayacak! Haniye'nin ölümü dünyadan çok Türkiye'yi salladı! Pek çok ilde gıyabi cenaze namazı 7 Ekim sonrası verilmeyen karşılığın bedeli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'nin eşi ve çocukları ile görüştü Kassam Tugaylarından Haniye suikastı açıklaması: Düşman yanlış hesap yaptı Haniye’nin cenazesinin defnedileceği yer belli oldu! Siyasilerden Haniye mesajları İran'da 3 günlük yas ilan edildi Hamas lideri Haniye'nin suikastla öldürülmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı Devrim Muhafızları savaşa hazırlanıyor Bakan Fidan'dan Haniye suikastı açıklaması Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Haniye suikastına tepki Haniye kimdir? Hamas lideri İsmail Haniye'yi kim öldürdü? Hamas lideri İsmail Haniye'nin son görüntüsü ortaya çıktı! Türkiye'den Haniye suikastiyle ilgili açıklama: Lanetliyoruz Beyaz Saray da Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı Hamas'tan Haniye suikastı sonrası intikam yemini: Cezasız kalmayacak Hamas lideri Haniye İran'da suikast sonucu öldürüldü İsrail hapishanesinde tutuklu Hamas lideri hayatını kaybetti Hamas: Çin’de yapılan toplantı ulusal birlik yolunda önemli bir adım Kassam Tugayları: Gazze'de 3 İsrail tankı imha edildi