Hamas Haberleri - Sayfa 5

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Hamas duyurdu: İsrail saldırılarında bazı esirler hayatını kaybetti Heniyye'den 'teslim olmayacağız' açıklaması Hamas'tan Biden'ın duyurduğu 3 aşamalı teklife ilişkin açıklama: Ortada bir teklif yok 17 ülkenin liderlerinden Hamas'a, İsrail'in ateşkes önerisini kabul etme çağrısı İsrailli Bakandan Lübnan'da Hizbullah'a saldırı çağrısı Hamas'tan 'ateşkes' açıklaması! Heyet, Doha'da... Kirby: Hamas’tan ateşkes için resmi yanıt bekliyoruz Biden 3 aşamalı ateşkes teklifini duyurmuştu! Beyaz Saray çağrı yaptı İsrail: Şartlarımız kabul edilmeden kalıcı ateşkes mümkün değil Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü ABD Başkanı Biden duyurdu: İsrail, Hamas'a yeni bir teklif sundu Elazığ'da Filistin için yürüyüş! Hamas: "Sesiniz Gazze’de yankılanmıştır" Hamas: Ateşkes müzakerelerine ilişkin bize henüz bir şey ulaşmadı İsrail "öldü" demişti... Hamas: Komutan Hamami, 7 Ekim'de yaralı olarak esir alındı Hamas'tan 3 ülkenin Filistin'i tanıma kararına ilişkin açıklama Kassam Tugayları: İsrail askerlerini pusuya düşürdük, en az 10 ölü ve yaralı var Netanyahu: Refah’tan yarım milyon insan tahliye edildi Ünlü tarihçi Hamas'a destekten FBI tarafından sorgulandı Hamas: Biz ateşkes teklifini kabul ettik, İsrail buna saldırıyla karşılık verdi Hamas: Netanyahu'nun saldırıları bir kısır döngü etrafında dönüyor Hamas: İntihar etmeye kalkışan bir esir son anda kurtarıldı Hamas esir takası için 12 haftalık ateşkes talep etti, İsrail karşı çıktı Hamas'tan ateşkes açıklaması: Arabulucuların önerisine bağlıyız İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir: Hamas Biden'ı seviyor