Hamas Haberleri - Sayfa 2

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Netanyahu'dan talimat geldi: Susun! Biden: Başkanlık sürem bitmeden Gazze'de ateşkes mümkün Hamas ateşkes anlaşması için önceki müzakerelere dayalı plan istiyor  Hamas: İsrail işlediği cinayetleri gerekçelendirmek için sahte bahaneler uyduruyor İsrail'den bir suikast daha! Hamas'ın üst düzey yetkilisi öldürüldü İran'dan Hamas liderine mektup! "Haniye'nin intikamını almak için hazırlık yapıyoruz" ABD şok saldırı düzenleyecek! Netanyahu'dan şoke eden iddia: 7 Ekim'den bu yana 15 bin Hamas üyesi öldü ABD’den İran’a önlem Büyük Ortadoğu savaşı kapıda! İran, İsrail'i vuracak mı? Füze rampaları harekete geçti Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar oldu Hamas yeni liderini seçti mi? Hizbullah’tan İsrail’deki iki askeri üsse İHA’lı saldırı İsrail hükümeti alarmda: Netanyahu için yeraltı sığınağı hazırlandı Hamas'tan Türkiye'ye teşekkür İsmail Haniye paylaşımlarını kaldıran Meta'dan açıklama: Özür dileriz Uzmanlar İran ile İsrail arasında bir savaş beklemiyor ama uyarıyorlar Hamas: Tel Aviv'deki saldırı İsrail'in işlediği katliamlara verilen doğal tepki Fatih Erbakan'dan 'Instagram' açıklaması Haniye suikastına ilişkin yeni iddialar Milli İstihbarat Akademisi'nden 'İsrail'de Radikal Sağ' raporu Hamas: Ne kadar öldürürse öldürsün pazarlık yapmayacağız ve İsrail’i tanımayacağız İsmail Haniye Katar'da toprağa verildi Ayasofya'da İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı