Hamas Haberleri - Sayfa 21

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi İsrail'i eleştiren ABD'li aktivist, ölüm tehditleri aldığını açıkladı Netflix dizisi Fauda'nın yapımcı Gazze’de hayatını kaybetti ABD ve Rusya'nın Türkiye planı... Netanyahu: Filistin yönetiminin Gazze’yi yönetmesi fikrine karşıyım İsrail'de basın, ordunun sansürü nedeniyle yaralı askerler hakkında haber yapamıyor Şifa Hastanesi Direktörü: Durum tamamen kontrolden çıktı, cesetleri dondurucuya koyamıyoruz Paris'te binler, Gazze'deki kıyıma karşı yürüdü: "Soykırımı durdurun" İngiltere’de 300 bin insan, Gazze için yürüdü: “Çocukları bombalamak meşru müdafaa değil” İsrail'in ambulansları hedef alması nedeniyle Gazze'de yaralılara ulaşmakta güçlük yaşanıyor İletişimin engellenmesi nedeniyle bugün Gazze'deki can kayıpları sayılamadı Avusturya’da binlerce insan, Gazzeliler için yürüdü İsrail, Filistinlileri örnek göstererek Lübnan halkını tehdit etti İİT ve Arap Birliği Ortak Zirvesi'nden Gazze halkı için ortak bildiri Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Doktoru Malhis, dünyaya haykırdı: Bizi kurtarın yoksa öleceğiz Gazze'deki İçişleri Bakanlığından, İslam dünyası liderlerine çağrı Hamas'tan İsrail'e: İnsanlık adına kara bir leke Erdoğan: İsrail meselesi çözülmeden bölgemizde ve dünyada barıştan söz edilemez "Bugün Gazze'de insanların kaçabileceği güvenli bir alan yok" Kassam Tugayları, İsrail'in Aşdod kenti ile Raim Askeri Üssü'ne saldırdı İsrail Çalışma Bakanı Yoav Ben-Tzur: Netanyahu, savaşın sonunda... İsrail ordusu, Hamas ile Cibaliye’de 10 saat süren çatışmadan en net görüntüyü paylaştı! "Sina savaş sebebi!" Hamas: 136 İsrail aracı kullanılmaz hale getirildi