Sahibinin her hareketinde çekirge gibi zıplayan kedi izleyenleri güldürdü

Kedilerin hayatımıza kattığı renk inkar edilemez. Tıpkı sahibinin yaptığı her harekette zıp zıp zıplayan bu kedi gibi. İşte izleyenleri güldüren o görüntüler.

Son Güncelleme:

Doğuştan avcı olan kediler, en ufak hareketlere ani yanıtlar verebilirler. Bu kedi de sahibinin her hareketinde zıp zıp zıplıyor.

KEDİLER ZIPLAR MI?

Kediler oldukça iyi zıplarlar. Kedilerin vücut yapıları, güçlü arka bacak kasları ve esnek eklemleri sayesinde yüksekliklere kolayca sıçramalarına uygundur. Kediler, avlanma, kaçma veya yüksek yerlere tırmanma gibi doğal davranışları için zıplama yeteneklerini kullanırlar.

Kedilerin zıplama yetenekleri, vücutlarını düzgün bir şekilde hedefe yönlendirebilmeleri ve uzun arka bacaklarından güç alabilmeleri sayesinde oldukça etkilidir. Bu yetenekleri, kedilerin avlarını kovalarken ya da tehlikeden kaçarken hızlı ve çevik hareket etmelerine olanak tanır. Ayrıca, yüksek yerlere tırmanarak çevrelerini keşfetme ve güvende hissetme ihtiyaçlarına da hizmet eder.

Klasik otomobil tutkunları prostat kanseri farkındalığı için buluştu Şehrin göbeğinde attığı drift pahalıya patladı Tekirdağ il genelinde operasyon: 174 kişi yakalandı Minibüs sürücüsünden otomobil sürücüsüne halatlı tehdit Düğün konvoyu dehşeti: Cep telefonu kamerasına yansıdı İzmir Körfezi'ne tablo ağırlaşıyor: Yine yüzlercesi kıyıya vurdu