EURO 2020 Haberleri

2020 yılında yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yazına ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), 12 ülkenin ortak ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Resmi adının ve ev sahiplerinin aynı kalacağı açıklanan turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeler şöyle:

İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya, Romanya

Turnuva 11 Haziran'da İtalya ile Türkiye arasında, Roma'da oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

EURO 2020 MAÇLARI NEREDE OYNANACAK?

A Grubu'nda maçlar Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)'de, B Grubu'nda maçlar Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)'da, C Grubu'nda maçlar Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)'te, D Drubu'nda maçlar Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)'da, E Grubu'nda maçlar Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)'de, F Grubu'nda maçlar Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)'de oynanacak.

Şampiyonada son 16 turuna Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra; çeyrek finallere ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları ise Londra'da oynanacak.

EURO 2020 FİNAL MAÇI İNGİLTERE'DE OYNANACAK

UEFA'nın ilk etapta Brüksel'de oynatmayı planladığı final maçı, burada devam eden stadyum inşaatının gecikmesi üzerine İngiltere'ye alındı. Final mücadelesi, 12 Temmuz'da Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

Arda Güler, tarihe geçti Dolar ve Euro'da son durum EURO 2020'nin ardından Instagram'a yeni özellik Damsgaard EURO 2020'de takipçi rekoru kırdı! Bukayo Saka sosyal medya sitelerine ateş püskürdü Galatasaray'dan Rashford, Saka ve Sancho paylaşımı Akar-Guerini görüşmesinde sürpriz UEFA'dan EURO 2020 finaline soruşturma Bir direk ipleri koparmaya yetti! Maçı kaybederlerse kadına şiddet yüzde 38 artıyor! En iyi ilk 11'i belli oldu Ne oldu da İngiltere'de son penaltı Saka'ya kaldı? İngiliz oyunculara ırkçı saldırılara tepki yağdı! 60 bin seyirciyle final oynanmasına sert tepki! EURO 2020 şampiyonu İtalya! Dev final öncesinde stat çevresinde arbede İtalya İngiltere maçı CANLI İZLE Harry Kane'i maçtan önce yıkan haber İngiltere-İtalya maçında gözler Johnson'da Bir yanda Arjantin - Brezilya diğer yanda İtalya - İngiltere İki dev finalin oranları açıklandı EURO 2020 finalini yönetecek hakem belli oldu Rusya'da Cherchesov dönemi sona erdi Şenol Güneş'ten prim ve maaş tepkisi