EURO 2020 Haberleri - Sayfa 3

2020 yılında yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yazına ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), 12 ülkenin ortak ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Resmi adının ve ev sahiplerinin aynı kalacağı açıklanan turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeler şöyle:

İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya, Romanya

Turnuva 11 Haziran'da İtalya ile Türkiye arasında, Roma'da oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

EURO 2020 MAÇLARI NEREDE OYNANACAK?

A Grubu'nda maçlar Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)'de, B Grubu'nda maçlar Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)'da, C Grubu'nda maçlar Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)'te, D Drubu'nda maçlar Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)'da, E Grubu'nda maçlar Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)'de, F Grubu'nda maçlar Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)'de oynanacak.

Şampiyonada son 16 turuna Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra; çeyrek finallere ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları ise Londra'da oynanacak.

EURO 2020 FİNAL MAÇI İNGİLTERE'DE OYNANACAK

UEFA'nın ilk etapta Brüksel'de oynatmayı planladığı final maçı, burada devam eden stadyum inşaatının gecikmesi üzerine İngiltere'ye alındı. Final mücadelesi, 12 Temmuz'da Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

İtalya çeyrek finalde İtalya Avusturya maçı CANLI İZLE Galler Danimarka maçı CANLI İZLE Cüneyt Çakır'a bir görev daha EURO 2020'de 'Koca Arıyorum' pankartıyla dikkat çekti EURO 2020'de ilginç rekor İsveç lider bitirdi İspanya Slovakya'ya patladı Nefes kesen maçta Ronaldo-Benzema düellosu! Macaristan kaçtı, Almanya kovaladı Hırvatistan grup ikincisi olarak üst turda İngiltere, Çekya'yı tek golle geçti Dembele bir kez daha ameliyat masasına yatacak TFF'den Azerbaycan'a teşekkür mesajı EURO 2020'nin en değerli 10 futbolcusu Belçika 3'te 3'le son 16'da Danimarka averajla üst tura yükseldi Hollanda grubunu lider bitirdi Avusturya adını son 16 turuna yazdırdı İngiliz basını Türk milli takımının problemini açıkladı Merih Demiral özür diledi Şenol Güneş, EURO 2020 performansını değerlendirdi Galler yenilmesine rağmen turladı Ay-yıldızlardan EURO 2020'ye puansız veda