Et ve Süt Kurumu Haberleri

Et ve Süt Kurumu (kısa adı: E.S.K.), merkezi Ankara'da bulunan, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı resmî bir kurumdur.

Türkiye'de hayvancılık ve balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla Et ve Balık Kurumu adıyla 1 Ekim 1952 tarihinde oluşturulan kurum, ilk etkinliğini 1953 yılında çalışmaya başlayan Erzurum Et Kombinası ile gerçekleştirmiştir.

E.B.K.nın Tar-Et (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Et ve Balık Kurumu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sözleşmeli Besicilik Projesi) ve Soy-Et adlı iki projesi bulunmaktadır.

3 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Et ve Süt Kurumu adını kullanmaktadır.

Cep yangını sönecek mi? ESK'dan 'Hijyen kuralları görmezden geliniyor' iddialarına açıklama CHP, Et ve Süt Kurumu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu Etiler 190, Bodrum 900 TL Bir porsiyon 400 TL eder mi? Bill Gates yine sahnede İstanbul'da kırmızı ette 3 ayrı tarife... Fiyatlar da semtten semte değişiyor! 'Et'e fırsatçılık mı doğranıyor! Et ve Süt Kurumu'ndan yüksek et fiyatlarını düşürecek adım Süte zam geldi! ESK'dan, "Sözleşmesini iptal edenlere 30 bin TL ceza" iddialarına ilişkin açıklama Toplanan inek sütü miktarı arttı Çiğ süt fiyatına yüzde 35 zam geldi! Mayıs ayında 944 bin 349 ton inek sütü toplandı Bakan duyurdu: Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak Et ve Süt Kurumu'na bağlı tesiste hayvana işkencenin cezası belli oldu ESK'dan kırmızı et satışıyla ilgili flaş açıklama! Et ve Süt Kurumu'ndan yeni 'ucuz et' hamlesi: Artık kasaplar da... TESK'ten 'Et ve Süt Kurumu' eleştirisi: Anayasa'ya aykırı, kasaplar da uygulamaya dahil edilmeli Et ve süt fiyatlarını ilgilendiriyor! ESK "Zorundayız" diyerek açıkladı! Et ve Süt Kurumu’ndan market hamlesi! İndirimli et verecek… Kırmızı et fiyatında sular durulmuyor! Bakanlıktan "Et ve Süt Kurumu"nu kopyalayan kasap işletmesine ceza Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde ucuz et yoğunluğu