Çekya Haberleri

Çek Cumhuriyeti ya da resmî kısa adıyla Çekya Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya ve doğusunda Slovakya ile komşudur.

Tarihî Prag kenti, ülkenin başkenti ve en büyük kenti olmasının yanı sıra, çok ilgi çeken bir turizm merkezidir. Ülke; Bohemya, Moravya ve Silezya bölgelerinden oluşur. Çek Cumhuriyeti, 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'nin üyesi olmuştur.

Bu sayfa üzerinden Çekya ile ilgili son dakika haberleri okuyabilirsiniz.

Prag’da, Atatürk’ün tarihi sözlerinin yer alacağı Türk Parkı’nın temeli atılıyor EURO 2024 için play-off heyecanı başlıyor Çekya'da çiftçiler AB'nin tarım politikalarını protesto etti Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zdenek Zeman'dan üzen haber geldi Sparta Prag cephesinden tur şansı yorumu Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag farka koştu Çekya'dan flaş karar: 2 Şubat'ta sona erdirecek İmzalar atıldı: ABD, Çekya'ya 24 adet F-35 satacak İşte Prag'daki katliam okulu 14 kişiyi katleden caniden kan donduran itiraf mektubu... 2 aylık bebeği de öldürmüş! Prag'daki korkunç saldırının yeni görüntüleri yayınlandı! Prag'daki 15 kişinin öldüğü üniversite saldırısında saldırganla ilgili dikkat çeken detay! Prag'daki silahlı saldırı nedeniyle Şampiyonlar Ligi maçı ertelendi Prag'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı Çekya ve Slovakya 'istisnalar' sürsün istiyor AB'nin göçmen planına Çekya'dan ret geldi Slovenya ve Çekya son maçta EURO 2024 biletini kaptı Çek Cumhurbaşkanı Petr Pavel'in tören esnasında, yaptıkları gündem oldu Almanya'dan göç önlemi: 3 ülkeye sınır kontrolleri uzatıldı Avusturya, Çekya sınırında denetlemelere başladı: Gerekçe insan kaçakçılığı Polonya ve Çekya, Slovakya sınırında kontrollere başlıyor Romanya'dan sonra Çekya da onayladı: 24 adet F-35 savaş uçağı alınacak Çekya'dan tarihi savunma yatırımı: 24 adet F-35 satın alınacak Almanya'dan göçmen akınıyla mücadele için yeni adım