Bulgaristan Haberleri

Bulgaristan, resmî adıyla Bulgaristan Cumhuriyeti, Balkanlar'da yer alan ülke. Avrupa Birliği’ne tam üyedir. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110.994 kilometrekarelik yüz ölçümüyle Avrupa'nın en büyük 16. ülkesidir.

Balkan, Rodop ve Rila gibi dağlar yüzey şekillerini belirler. Rila Dağı üzerindeki Musala Zirvesi, Doğu Avrupa ve Balkanlar'ın en yüksek doruk noktasıdır.

Kuzeydeki Tuna Ovası ve güneydeki Yukarı Trakya Ovası da Bulgaristan'ın alçak ve verimli bölgeleridir.

Edirne için Bulgaristan ve Yunanistan fayları uyarısı Bulgaristan'da tarihi Eski Selvi Cami yeniden ibadete açıldı Otomobil bagajında bu halde yakalandılar! Bulgaristan'da hükümet yine kurulamadı Bulgaristan’da ikinci hükümet kurma girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı Solingen'de ikinci facia: 2'si çocuk 4 Türk öldü Bulgaristan'da hükümet kurma sıkıntısı: Adaylığını geri çekti Cep telefonu şeklindeki getirdiği 14 kilo gümüş külçe gümrüğe takıldı AB'nin Bulgaristan için 'Schengen' kararı Edirne'yi etkiledi Bulgaristan'da Türkiye Büyükelçisi Aylin Sekizkök’e devlet nişanı! Radev: Türkiye önemli dostumuz Neofit hayatını kaybetti: Ulusal yas ilan edildi Tırda alüminyum folyo kaplı kıyafetle yakalandılar! Bulgaristan'dan euro'ya geçme hazırlığı Bulgaristan'dan Türkiye sınırıyla ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radev ile görüştü Türkiye sınırında 10 kilometrelik “Schengen” kuyruğu Vatandaşlığa dil engeli Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan, Türkiye için güvenilir bir dost Sıkı sıkı sardılar ama gümrükten asla geçiremediler Fatmagül Çevik'ten 2 bronz madalya Milli halterci Büşra Çan'dan bronz madalya Milli halterci Onur Demirci'den gümüş madalya Furkan Özbek'te 2 gümüş madalya Milli halterci Aysel Özkan'dan bronz maldaya