Bulgaristan Haberleri - Sayfa 4

Bulgaristan, resmî adıyla Bulgaristan Cumhuriyeti, Balkanlar'da yer alan ülke. Avrupa Birliği’ne tam üyedir. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110.994 kilometrekarelik yüz ölçümüyle Avrupa'nın en büyük 16. ülkesidir.

Balkan, Rodop ve Rila gibi dağlar yüzey şekillerini belirler. Rila Dağı üzerindeki Musala Zirvesi, Doğu Avrupa ve Balkanlar'ın en yüksek doruk noktasıdır.

Kuzeydeki Tuna Ovası ve güneydeki Yukarı Trakya Ovası da Bulgaristan'ın alçak ve verimli bölgeleridir.

Gurbetçiler: “Gençler Avrupa’ya özenmesin, hayat şartları çok zor” Tekstil ve gıdadan sonra Bulgarlar şimdi de ilaçlarını bile Edirne'den almaya başladı Bulgaristan'dan gelen helikopterden Türk hava sahasına 101 kilo uyuşturucu atıldı Bulgaristan üzerinden geçen dev meteor Romanya’ya böyle düştü! Bugüne dek ele geçirilen en yüksek meblağ: Bulgaristan Gümrüğünde 901 bin 590 euro yakalandı Gurbetçilere müjde: Bulgaristan'ın 'kabus gibi' uygulaması kaldırıldı! Edirne'ye alışverişe gelen Bulgarlar bu kez mutsuz Dövizin tarihi rekor kırmasının ardından Bulgarlar soluğu Edirne'de aldı Bulgaristan'da siyasi kriz: 5'inci erken genel seçimlerin ardından hükümet kuruldu Türkiye'nin yanı başında yeni gerilim: İki ülkeden sert açıklamalar Türkiye hava sahasına girdi, uyuşturucu bırakıp geri döndü Ukrayna tahılı Avrupa'daki hesapları karıştırdı... Bulgaristan Başsavcısı Geşev’e bombalı suikast girişimi gerçekleştirildi Camdan bir odada tam 15 gün kalacak! Teknik arıza yaşayan kargo uçağı, İstanbul'a geri döndü Türkiye'den Bulgaristan'a gaz sevkiyatı başladı Bakan Soylu, Bulgar mevkidaşı ile görüştü Bulgaristan'daki seçimler için çifte vatandaşlar sandık başına gitti Bulgaristanlı sürücü Edirne'de kaza yaptı! Bir kişi yaralandı Bulgaristan seçimlerine İzmir damga vuracak Enkazdan 31 kişiyi kurtaran Bulgar ekip, ülkesine döndü Bulgarlar Edirne'ye bu kez depremzedelere yardım için koştu O ülkede 4 seçim yapıldı ama hükümet hâlâ kurulamadı Bulgaristan, erken seçime gidiyor! Tarih belli oldu