Bosna Hersek Haberleri - Sayfa 2

Bosna-Hersek ya da Bosna-Hersek resmî adıyla Bosna ve Hersek Balkanlar'da 51.197 km² yüz ölçümlü bir ülke. Kuzey, batı ve güneyden Hırvatistan; doğudan Sırbistan, yine güneyden Karadağ ile çevrili olup Adriyatik Denizi'ne Neum şehrinin olduğu yerde yalnızca 20 km'lik limansız bir kıyısı bulunmaktadır.

Ülkenin coğrafyası merkez ve güneyde dağlık, kuzeybatıda tepelik, kuzeydoğuda düzlük bir karakter sergiler. Başkent ve en büyük şehir olan Saraybosna, birçok yüksek dağla çevrelenmiştir.

Ülkenin çoğunluğunu kaplayan Bosna bölgesinde karasal iklim görülür, bu bölgede yazları sıcak, kışları kar yağışlı ve soğuktur. Ülkenin güney kıyılarındaki daha küçük Hersek bölgesinde ise tipik Akdeniz iklimi görülür.

Bosna-Hersek doğal kaynaklar açısından da zengin bir görünüm arz eder.

Haber Global’e bir ödül daha! Sırbistan ve Bosna Hersek'te AVM yangınları Boşnak lider Becirovic: "ABD ve NATO, harekete geçmeli" Bosnalı aşırı milliyetçi Sırplardan Srebrenitsa yakınlarında provokasyon Bosna Hersek'te 5.2 büyüklüğünde deprem: Merkez üssü Zenica Bosna Hersek'te yargı krizi: Mahkeme Başkanı Debevec, gözaltına alındı AB-Batı Balkanlar Zirvesi: Üyelik konuşulacak Avrupalılar yeni üye istemedi Yunan adalarından sonra şimdi de Bosna Hersek'e Türk turist planı AB'den Bosna Hersek'e yeşil ışık: Üyelik müzakereleri Mart 2024'te başlayabilir İtalya'dan Batı Balkanlar için üyelik çağrısı: "Süreci hızlandırma" vurgusu CHP Genel Başkanı Özel, Bosna Hersek'te  Hırvatistan-Bosna Hersek arasında göçe karşı işbirliği Aliya İzzetbegoviç, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı AB ve Batı Balkan ülkelerinden bilişim atılımı: Veri dolaşım ücretlerinin düşürülmesine başlandı Edin Dzeko'nun yeni hocası belli oldu Bosna Hersek Mahkemesi, Sırp Cumhuriyeti Lideri Dodik'e hazırlanan iddianameyi kabul etti Balkan Devletleri, Kuzey Makedonya'da toplandı: Üsküp Deklarasyonu imzalandı Bosna Hersek'e Almanya'dan AB üyeliği desteği Saraybosna Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu Bosna Hersek'te katliam: Saldırgan erkek, canlı yayında 2'si Türk 3 kişiyi öldürdü Bosna Hersek'te canlı yayında silahlı saldırı: 2'si Türk 3 ölü Edin Dzeko'nun yeni hocası belli oldu Bosna Hersek'te boğalar güreşti