Bosna Hersek Haberleri - Sayfa 3

Bosna-Hersek ya da Bosna-Hersek resmî adıyla Bosna ve Hersek Balkanlar'da 51.197 km² yüz ölçümlü bir ülke. Kuzey, batı ve güneyden Hırvatistan; doğudan Sırbistan, yine güneyden Karadağ ile çevrili olup Adriyatik Denizi'ne Neum şehrinin olduğu yerde yalnızca 20 km'lik limansız bir kıyısı bulunmaktadır.

Ülkenin coğrafyası merkez ve güneyde dağlık, kuzeybatıda tepelik, kuzeydoğuda düzlük bir karakter sergiler. Başkent ve en büyük şehir olan Saraybosna, birçok yüksek dağla çevrelenmiştir.

Ülkenin çoğunluğunu kaplayan Bosna bölgesinde karasal iklim görülür, bu bölgede yazları sıcak, kışları kar yağışlı ve soğuktur. Ülkenin güney kıyılarındaki daha küçük Hersek bölgesinde ise tipik Akdeniz iklimi görülür.

Bosna-Hersek doğal kaynaklar açısından da zengin bir görünüm arz eder.

Birleşmiş Milletlerden soykırım açıklaması: "Dünya ve BM, Srebrenitsa halkını ortada bıraktı" TBMM'den Srebrenitsa için ortak bildiri Srebrenitsa soykırımının 30 kurbanı daha toprağa verildi Sadece pasaport yeter! Vizesiz gidilebilen 16 Asya ve 9 Avrupa ülkesi... Bosna Hersek'teki mescit ve Boşnak evlerine çok sayıda saldırı düzenlendi 30 yıl önceki görüntü ilk kez paylaşıldı... Mostar Köprüsü'nün yıkılma anı! "Sırp Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ciddi düşünüyoruz" Tarihi Mostar Köprüsü yakınında 1300 kişilik iftar yemeği Azerbaycan ve Bosna Hersek'ten iş birliği anlaşması Bosna Hersek'te büyük çaplı altın rezervi bulundu Bosna Hersek'te küçük uçak düştü: 2 kişi hayatını kaybetti Bosna Hersek'te koalisyon anlaşması imzalandı Bosna Hersek AB'den adaylık statüsü için onay aldı Bosna Hersek'e Avrupa Birliği yolu göründü Bir ülke ile daha "kimlikle seyahat" yolda...