Belarus Haberleri - Sayfa 2

Belarus, resmî adıyla Belarus Cumhuriyeti ya da diğer adıyla Beyaz Rusya, Doğu Avrupa'da bulunan bir devlettir. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Bir Slav devleti olan Belarus'un başkenti ve en büyük şehri Minsk'tir. Komşuları; batıda Polonya, kuzeybatıda Litvanya, kuzeyde Letonya, doğuda Rusya ve güneyde Ukrayna'dır.

Belarus, diğer BDT ülkelerinin yanında, Rusya hükûmetine en yakın müttefiki konumundadır. Rusya ile Birlik Devleti adında devletler üstü bir oluşum kurmuştur.

Wagner lideri Prigojin: Belarus ordusunu, dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız Flaş açıklama: Wagner, askerlerimizi eğitmeye başladı Putin: Rusya'ya karşı hibrit savaş yürütülüyor Putin'e karşı ayaklanmıştı! Wagner'e beklenmedik davet! Polonya'dan, Wagner güçlerinin Belarus'taki varlığı nedeniyle 'askeri varlığı güçlendirme' kararı Belarus’tan Polonya plakalı tır ve kamyonlara yasak kararı! 2 Temmuz'a kadar çıkmak zorundalar Lukaşenko: Rusya çökerse hepimiz enkaz altında kalır ölürüz Rusya’da ‘Wagner isyanı’ sona erdi: 24 saatte neler yaşandı? Belarus devreye girdi! Rusya ile Wagner anlaştı, Rostov'dan çekildiler Putin duyurdu: İlk nükleer başlıklar Belarus'ta Stoltenberg: Rusya’nın ne yaptığını yakından izliyoruz Lukaşenko: Rusya’dan taktik nükleer silahı ben istedim Resmen duyuruldu: Rusya ve Belarus plakalı tır ve kamyonlara 1 Haziran itibarıyla giriş yasağı! Rus nükleer silahları Belarus’ta depolanacak! Uçağı zorla indirilmişti: Muhalif isme verilen ceza belli oldu Ukrayna'dan Belarus sınırına tanksavar mayın önlemi Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü Rusya'da savaş karşıtı resim çizdiği için yetimhaneye gönderilen çocuğun babasına tutuklama kararı! Ukrayna’dan BMGK’ya olağanüstü toplantı çağrısı Ukrayna: Kremlin Belarus’u nükleer anlamda rehin aldı Putin resmen duyurdu: O ülkeye nükleer silah yerleştireceğiz Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrağı açılması yasaklandı Lukaşenko: S-400 ve İskender sistemlerini devreye soktuk Putin, Belarus'u işaret etti: "Bizim için kelimenin tam anlamıyla müttefiktir"