Belarus Haberleri

Belarus, resmî adıyla Belarus Cumhuriyeti ya da diğer adıyla Beyaz Rusya, Doğu Avrupa'da bulunan bir devlettir. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Bir Slav devleti olan Belarus'un başkenti ve en büyük şehri Minsk'tir. Komşuları; batıda Polonya, kuzeybatıda Litvanya, kuzeyde Letonya, doğuda Rusya ve güneyde Ukrayna'dır.

Belarus, diğer BDT ülkelerinin yanında, Rusya hükûmetine en yakın müttefiki konumundadır. Rusya ile Birlik Devleti adında devletler üstü bir oluşum kurmuştur.

Lukaşenko görevi bırakma şartlarını açıkladı Lukaşenko: “Moskova saldırganlarının Belarus’a girmesini engelledik” Belaruslular, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri andılar Balkona yapılan tuvalet sosyal medyada gündem oldu Putin'den Belarus'a övgü ABD'den Belarus'taki baskınlara tepki Rus nükleer silahının Belarus'a sevkiyatı tamamlandı Ukrayna'dan Rusya ve Belarus’a yaptırım kararı Sınırda iki ceset bulundu! İki ülke arasında gerilim artıyor Gol yağmuruna sahne olan maçta İsviçre puanı son dakikada kurtardı Belarus'tan 'Rusya ve Ukrayna' açıklaması: Stratejik ortaklarımızla savaşacağımızı sanmıyoruz Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya’ya gidiyor 4 ülkeden birden Belarus'a uyarı: Sınırları kapatırız Lukaşenko: Prigojin’e güvenlik garantisi vermedim, Putin'in onu öldürdüğünü... Prigojin, Wagner isyanının ardından ilk defa görüntü paylaştı ABD'den vatandaşlarına son dakika uyarısı: Belarus’u derhal terk edin Belarus, Ruslara karşı ayaklanmaya teşvik eden iki şiiri 'aşırılık yanlısı' ilan etti! Litvanya, Belarus'la olan 2 sınır kapısını kapattı Polonya'da Belarus sınırına ek asker talebi onaylandı Polonya'dan Belarus sınırına 1000 ek asker planı Polonya, Belarus sınırındaki asker sayısını artıracak Putin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile bir araya geldi "Wagner'ciler bizi strese sokmaya başladı, batıya gitmek istiyorlar" Wagner lideri Prigojin: Belarus ordusunu, dünyanın en iyi ikinci ordusu yapacağız