Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (26 Ocak 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

'Ben bu eve bakamıyorum!' İş konut sahibi olmakla bitmiyor...

Sadece kiralar değil, evlerin bakım maliyetleri de arttı. Birçok ev sahibi oturdukları konutların masraflarını karşılayamadıkları için taşınmayı düşünüyor. Evin yeterince ısıtılamaması ya da aidatların yüksek olması nedeniyle evini satmak isteyenler bulunuyor.

Jet hızıyla boşanmak isteyenlere hakim nasıl bakıyor? '1 gün evli kalıp 5 yıl boşanamayan var...'

Rakamlara göre evliliklerin süresi kısaldı. Peki, mahkemeler özellikle 1 yıldan kısa süren boşanma davalarında neye dikkat ediyor, nasıl karar veriyor?

Dünyanın ortak 'problemi' pizza kutuları! Çözümü Apple buldu ama...

Pahalı restoranlardan zincir markalara kadar tüm pizzalar aynı tasarıma ve neredeyse aynı materyale sahip karton kutularla teslim edilmekte. Ancak hepimizin aşina olduğu tasarım oldukça sorunlu... Hatta Apple bu "küresel sorunu" çözmek adına bir tasarım patenti bile aldı. Peki kutuların sorunu ne?

İş dünyası tartışıyor: Maaş zammı mı, yoksa unvan mı?

İş dünyasında yaşanan "unvan patlaması" bazı tartışmalara yol açıyor. İnsan kaynakları uzmanlarının bir kısmı, unvanın maaşın önüne geçerek, çalışanı elde tutmak için kullanılan bir araç olabildiğini söylüyor. Bu durum sektörlere göre değişiyor ancak unvanlar maaşlarla ne kadar paralel ilerliyor? 



Sonraki Haber