Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Biz uyurken onlar başlıyor... 'Benim trafik diye bir derdim yok'

Geceleri çalışıp gündüzleri uyuyanlar, 8-5 çalışanlara göre ters bir yaşam sürdürüyor. Peki, gece çalışmanın artı ve eksi yönleri neler? Gece çalışanların yakın çevreleri ve arkadaşlık ilişkileri bu ters düzenden nasıl etkileniyor?

'Asya kaplanı' Güney Kore nasıl dünyanın önde gelen silah ihracatçısı oldu?

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Batılı ülkelerin silah talebi hızla artarken, silah sevkiyatı konusunda Güney Kore ön plana çıkıyor. 2022'de savunma sanayi ihracatı 17 milyar doları aşan Güney Kore, dünyanın en büyük dördüncü silah ihracatçısı olmak istiyor.

'Düğünde takılanlarla oyun bilgisayarı aldı' | Oyun bağımlılığı boşanma sebebi sayılıyor

Pek çok bağımlılık gibi oyun bağımlığı da kişilerin hem sağlığına hem de özel hayatına zarar veriyor. Özellikle eşleri oyun bağımlısı olan kadınlar evliliklerinin çatırdamasından şikayetçi. Oyun bağımlılığı hukuken de boşanma gerekçesi sayılıyor.

Gökdelenler daha ne kadar yükselecek? İstanbul'un en yükseği yolda...

19. yüzyılın sonunda ABD'de başlayan gökdelen inşa etme çılgınlığı, bugün dünyanın dört bir yanını sarmış durumda. Amerika'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Asya'ya kadar dünyanın her yerinde gökdelenler yükseliyor. Peki gökdelenler teknik olarak daha ne kadar yükselebilir?

Sonraki Haber