Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Eylül Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

5 SORU 5 CEVAP | Rusya’nın kısmi seferberlik kararından ne anlamalıyız?

24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal eden Rusya, bugün kısmi seferberlik ilan etti. Peki savaşın 210. gününde alınan bu karar ne anlama geliyor? Seferberlik ile kısmı seferberlik arasındaki fark nedir? Söz konusu adım sahada dengeleri değiştirir mi?

Birisi fotoğrafınızı paldır küldür Instagram'a koyarsa ne yaparsınız? 'Açık rızanız varmış gibi...'

Her gün milyonlarca fotoğrafın paylaşıldığı sosyal medyada insanlar, arkadaşlarını, sevdiklerini bazen izinsiz de paylaşabiliyor. Zaman zaman basit bir "Fotoğrafı kaldırabilir misin?" sorusuyla çözülebilen bu durum, bazen yargıya da taşınıyor. Peki hukuk ve nezaket kuralları bu duruma nasıl bakıyor?

'Grubu dinlemiyor ama tişörtünü giyiyor...' Rock tişörtleri neden moda oldu?

Eski rock gruplarının tişörtleri, bu grupları hiç dinlememiş genç kuşaklar arasında bile moda oldu. Bu gençlere sevdiği yıldız isimler ya da izledikleri filmler ilham veriyor. Tişört satıcıları son günlerde 'Stranger Things' dizisi nedeniyle Metallica tişörtlerinin satıldığını ifade ediyorlar.

7. haftanın ardından… | Verilen sözlerden sadece biri tutulabilecek!

Bu sezon 'dört büyükler' taraftarlarına tanımlarındaki gibi büyük sözler verdi. Ama küçük bir detay var, sadece bir tanesi şampiyon olacak.

Okyanus canlılarının başlıca düşmanı: Deniz gürültüsü

Deniz taşımacılığı, askeri sonarlar, sismik petrol ve gaz aramaları, deniz canlıları için gürültü kirliliğine neden oluyor. Deniz canlılarında sürekli sese maruz kalmanın stres, işitme kaybı, ve beslenme kesilmesi gibi sorunlara yol açabilirken bazı deniz memelilerinin de karaya oturduğu görülüyor.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber