Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (18 Ağustos 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

6 soru 6 cevap | Merkez Bankası bugün ne yaptı?

Merkez Bankası sürpriz bir kararla politika faizini 100 baz puan düşürdü. Kurum küresel enflasyonda düşüş beklediğinin sinyallerini veriyor.

 Taliban'la 1 yıl... | Afganistan'da muhalefetin durumu ne?

Taliban 1 yıldır Afganistan'da iktidarda. Örgüt gerek elindeki Amerikan yapımı silahlar gerekse de coğrafyaya hakimiyeti ile direniş üzerinde büyük bir güce sahip. Direniş örgütlerinin dağınık yapısı da Taliban için bir avantaj.

Dünya savaşları bile durduramamıştı... Salers peynirleri artık üretilmiyor!

Avrupa genelinde seyreden kuraklık yüzünden otlakların kavrulması ile Fransa'da 2 bin yıldır üretilen Salers peynirlerinin üretimi durdu. Roma İmpratorluğu'nun çöküşü hatta dünya savaşları sırasında bile Salers üretimi devam etmişti. İklim değişikliği otlaklar için büyük bir tehlike yaratmakta...

 5 maddede Manchester United'ın çöküşü! Sorun sadece sahada değil...

Premier League'in ilk iki haftasında puanla tanışamayan ve yıllardır ciddi bir gerileme dönemi yaşayan Manchester United'da kulübün satılması gündemde. Kulübü 2005'te alan ABD'li Glazer ailesi Sir Jim Ratcliffe'in açık ilgisini şimdilik görmezden geliyor. Peki kulübü hangi etkenler çöküşe sürükledi?

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber