Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Bütün dünya 2023 zammını bekliyor! Beklentiler, taktikler ve gerçekler...

Enflasyon küresel bir problem. Dünyanın dört bir yanındaki özel sektör çalışanları 2023 zammını bekliyor. İşin uzmanlarına göre bu pazarlık dönemi geçmişe benzemeyecek.

'Ben aslında doktorum!' İnsan kendini böyle bir yalana nasıl inandırır?

Türkiye günlerdir 'sahte doktor' vakasının hikayesini konuşuyor. Birçoğumuzun hayretler içinde takip ettiği hikaye bu tür olaylara şahit olanları ise şaşırtmadı. Çünkü kendi gerçeğine yani alternatif bir gerçekliğe inanan kişiler pek de az değil. Uzmanlar psikolojik rahatsızlıklara işaret ediyor.

Sadece ciğerlerimizi değil! Hava kirliliği ruh sağlığını nasıl bozuyor?

Fosil yakıt tüketiminin artması ile şehirlerde oluşan hava kirliliği insan sağlığını önemli ölçüde tehdit eder hale geldi. Araştırmalara göre hava kirliliği sadece beden sağlığını değil, ruh sağlığını da bozuyor. Hava kirliliği en çok çocukların ruh sağlığını etkiliyor.

ABD neden 50 Afrika liderini ağırlıyor? Beyaz Saray, 'Hedef Çin ve Rusya değil' dese de...

Barack Obama döneminden sonra düzenlenen ilk ABD-Afrika Liderler Zirvesi, Washington'da gerçekleşiyor. ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık 50 Afrika liderini ağırlarken zirvenin Çin ve Rusya'nın bölgede artan hakimiyetiyle alakalı olmadığı söyleniyor ancak ibareler farklı bir hikaye anlatmakta!

Ya Fransa 60 yıl sonra bir ilki başarırsa? 'Hanedan' yükleniyor... 

Fransa, Dünya Kupası'nda üst üste ikinci kez finale yükseldi. Son şampiyon Horozlar, yeniden zafere ulaşırsa 1962'den sonra bunu başaran ilk ülke olacak. Kylian Mbappe henüz 23 yaşında. Mevcut Fransa kadrosunda 11 oyuncu ise 25 yaşından küçük... Bu "dominasyon" ihtimalini akla getirmekte... 

Sonraki Haber