Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

'Servis ücreti' iyi garsonu kaçırmamak için mi var?

Son zamanlarda çok lüks olmayan mekanlarda bile ‘servis ücreti’ yazılması dikkat çekiyor. Fiyatlar yükselince müşteri eskisi gibi bahşiş bırakamıyor. Restoranlar da iyi garsonları kaçırmamak için bahşişi hesabın içine yazıyor.

 5 soru 5 cevap | Petrol üretimini neden kısıtladılar? 'Benzin düşebilir ama...'

OPEC+ ülkelerinin küresel petrol üretimini kısıtlama kararı sonrası petrol fiyatları yükselirken karara ABD yönetimi tepki gösterdi. Peki OPEC+ ülkelerinin bu kararı ne anlama geliyor? Bu karar kimlere yarıyor? Benzin fiyatları yükselecek mi? 5 soruda tüm merak edilenleri cevapladık.

 Avrupa büyük kışı bekliyor... Çöp yakmak nasıl bir çözüm? Hangisine izin yok?

Geçmiş yıllara göre neredeyse Rusya'dan doğalgazın gelmediği Avrupa, modern zamanların en sert kışına hazırlanıyor. Fransa boğazlı kazakları konuşurken, Polonya'da belediyeler toplayacak çöp bulmakta zorlanıyor. Peki çöp ısınma ve elektrik için nasıl değerlendiriliyor?

 Cilt cilt sözlüklerden telefon kamerasına... Dil problem olmaktan kalkıyor mu?

Yapay zeka teknolojileri, çevirileri o kadar kolaylaştırdı ki bir ülkede dili bilmeden yıllarca yaşamak mümkün. Yabancı eşinin dilini konuşamadan evlilik yürüten çiftlerin hikayelerini bile görüyoruz. Bu alanda yaşanan gelişmeler de akıllara 'Diller sorun olmaktan kalkıyor mu' sorusunu getiriyor...

 Dünya Kupası yolunda A ve B Grubu analizi: Biri 'en zayıf', diğeri 'en güçlü'

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler de dile getiriliyor. Biz de Kupa Yolunda serisinde ilk olarak A ve B Grubu'nu ele alacağız. Kağıt üzerinde 'en zayıf' ve 'en güçlü' grup olarak gözüken iki gruptan kim çıkar? Kimleri izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber