Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (03 Ağustos Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

5 SORU 5 CEVAP | KPSS'de ne oldu? Bundan sonraki süreçte neler olabilir?

Geçen hafta sonu düzenlenen KPSS'de pek çok sorunun başka bir yayınevinin test kitaplarında çıktığı iddiaları büyük yankı uyandırdı. ÖSYM iddiaları yalanlarken, başkanı görevden alındı. Peki bundan sonra neler olacak?

Salgında azalan çocukların suç oranı tekrar artışa geçti | Yaralama, hırsızlık, uyuşturucu...

Salgın ile birlikte çocukların suça karışma sayısında ciddi bir azalma görülürken, hayatın bir nebze de olsa normale döndüğü 2021'de suça sürüklenen çocuk sayısında artış görüldü. Çocukların sürüklendiği suçlarda yaralama hırsızlık ve uyuşturucu ön plana çıkıyor.

Dünyayı karıştıran Nancy Pelosi kim?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti dünyayı karıştırdı. Çin çok sert tepki gösterirken ziyaret, 25 yıldır ABD'nin bölgede en üst düzeydeki teması oldu. Peki bu ziyareti gerçekleştiren ve protokolde başkan yardımcısından sonra 3. sırada olan Pelosi kim?

Buz devri bitti, sıra orman yangınları çağında... Alevlerden nasıl kaçacağız?

Dünyada artan orman yangınları bu konuda önemli bir ihtiyacı gündeme getirdi: Tahliye planları. Deprem veya fırtına gibi doğal afetler için pek çok ülke standart tahliye planları uyguluyor. Fakat uzmanlar orman yangınları tahliyeleri için de dünya çapında modeller oluşturulmasının önemine değiniyor.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber