Banksy'nin vermek istediği mesaj ne?

Gizemli grafiti sanatçısı Banksy Londra'da 4 günde çizdiği 4. eserini sosyal medya hesabından duyurdu. Bir uydu çanağına çizilen kurt grafitisi saatler sonra çalındı. Sosyal medyadaysa Banksy 'nin hayvan çizimleriyle ne mesaj vermeye çalıştığı tartışmaları başladı.

Son Güncelleme:

Bir keçi, 2 fil, 3 maymun, son olarak da bir kurt... Gizemli grafiti sanatçısı Banksy, Londra'yı hayvana boğdu.

Banksy, İngiltere'nin başkentinde 4 günde 4 eseri Londra halkına armağan etti. Son eserinin adresi "Pekim" ilçesindeki bir binada bulunan uydu çanağı oldu. Banksy, buraya uluyan bir kurt tasvir etti.

Ancak eser uzun ömürlü olmadı. Uluyan kurt kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Londra'da ardı ardına ortaya çıkan eserler tartışmaları beraberinde getirdi. İngilizler, genellikle iklim değişikliği ve barış gibi konuları işleyen Banksy'nin vermek istediği mesaja dair paylaşımlar yapmaya başladı. Kimisi çizimlerin İngiltere'deki aşırı sağcı protestolarla ilgili olabileceğini ileri sürdü. Kimisi de insanlığın sonunun geldiği ve hayvanların yeniden dünyada egemen olacağını iddia etti.

Gerçek kimliği bilinmeyen Banksy, eserlerini sadece İngiltere'de değil, dünyanın dört bir yanında çiziyor. Ukrayna'da savaş nedeniyle harabeye dönüşen binalarda yaptığı eserler yoğun ilgi görmüştü. Sanatçının açık artırmaya çıkarılan eserleri, yüz binlerce dolara alıcı buluyor.

Azerbaycan BM İklim Zirvesi'ne hazırlanıyor İnovasyon Zirvesi Bakü'de başladı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov: "Yabancı yeteneklere açığız" İsrailli bakan “vadedilmiş topraklar” hedefini itiraf etti Türk damat adaylarından Endonezya akımı Almanya'da panda sevinci Brezilya devlet başkanı Lula da Silva, Lübnan’dan gelen Müslümanları öperek karşıladı