İnovasyon Zirvesi Bakü'de başladı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov: "Yabancı yeteneklere açığız"

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, bölgenin en büyük inovasyon zirvelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Teknoloji ve iş dünyasını bir araya getiren zirve, iki gün boyunca devam edecek.

Son Güncelleme:

Teknoloji ve inovasyon Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de masaya yatırılıyor. Dördüncüsü düzenlenen "Inmerge Inovation Summit" bölgenin en büyük teknoloji ve iş dünyası etkinliklerinden biri. İnovasyon Zirvesi'nin açılışına Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov katıldı. Cabbarov şöyle konuştu:

"Azerbaycan 2017'den beri dijital becerileri farklı bir şekilde öğretmeye başladı. Ülkeyi ileriye taşıyan şey insan sermayesinin gelişimidir. Beşeri sermayeden bahsederken eğitimle başlamalıyız. Ortaöğretim öğrencileri geleceğin dijital ekonomisine hazırlamalıdır. Bu nedenle neyi nasıl öğrettiğimiz, öğrenme ilkesini nasıl öğrettiğimiz ve yaşam boyu öğrenme çok önemli. Yabancı yeteneklere de açığız."

Zirvede konuşan Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev ise, dijital dönüşüm yönündeki çabaların devam ettiğini söyledi. Nebiyev şunları söyledi:

"Devlet kurumları ve nüfus arasındaki ilişkilerde rol oynayan dört ana alanı tamamen sayısallaştırdık. Bu, nüfusun hükümetle etkileşiminin% 35'ini kapsıyor. Vatandaşların devlet kurumlarına gitmesi gereken yaşam olaylarının artık dijital ortama aktarılması da zaman tasarrufu açısından çok önemli.”

Pasha Holding CEO'su Celal Gasimov ise, inovasyonun önemine işaret etti. Gasimov'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Bölgenin en büyük ekonomik oyuncularından biri olarak, çevremizin kalkınmasına katkıda bulunma sorumluluğunu hissediyoruz. İnovasyon bizim için basit bir kavram değil. Bizim için inovasyon kalkınma anlamına geliyor ve inovasyon zirvesiyle bölgedeki inovasyon ekosisteminin gelişmesine katkı sağladığımıza inanıyoruz."

Global Media Pazarlama ve Satış Direktörü Laura Seyidbayova ise şunları söyledi:

"Bugün burada Inmerge zirvesinde, Global Media Group ve dahilindeki medya kurumlarıyla birlikte medya partneri olarak bulunuyoruz. Inmerge Summıt, Azerbaycan'da hatta bölgede en büyük teknoloji ve inovasyon zirvesidir. Etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl da Azerbaycan'da yatırımcıları, start up'ları, büyük şirketlerin yöneticilerini ve diğer ilginç konuşmacıları bir araya getirdi. Ekonomik kalkınma için ülkede inovasyoncu sistemin kurulması çok önemli. Böyle etkinliklerin bu sürece katkı sunacağını düşünüyoruz."

Zirvede teknoloji dünyasındaki son yenilikler ele alınırken, girişimciler, yatırımcılar ve sektör liderleri de bağlantı kurmaya imkan bulacak. Bankacılıktan inşaata, sigortadan turizme kadar pek çok farklı sektörden temsilciyi bir araya getiren İnovasyon Zirvesi iki gün boyunca devam edecek.

Azerbaycan BM İklim Zirvesi'ne hazırlanıyor İsrailli bakan “vadedilmiş topraklar” hedefini itiraf etti Türk damat adaylarından Endonezya akımı Almanya'da panda sevinci Brezilya devlet başkanı Lula da Silva, Lübnan’dan gelen Müslümanları öperek karşıladı Yüzyılın felaketi! Milton Kasırgası evleri ve arabaları böyle parçaladı