Ve Dünya Kupası başlıyor! İşte gruplar, favoriler, yıldızlar, detaylar...

Nihayet bekleyiş sona eriyor, Dünya Kupası heyecanı başlıyor. Milyonların kilitleneceği dev organizasyon için nefesler tutulurken kupaya giden yolda bilinmesi gereken detayları anımsamakta fayda var. İşte grup analizleri, favoriler, yıldızlar ve kupadan çarpıcı detaylar...

Son Güncelleme:

Ve hasret bitti, Dünya Kupası günü geldi çattı. Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnuva, sahadaki mücadelesiyle sporseverlere bir futbol karnavalı yaşatacak. Müsabakalar için nefesler tutulurken heyecan dozunun giderek arttığı bekleme sürecinde hazırladığımız Kupaya Doğru içeriklerine ve yaklaşan kupaya dair paylaştıklarımızı bir kez daha hatırlamakta fayda var...

KİM ÇIKAR, KİMİ İZLEYELİM, SORU İŞARETLERİ NELER?..

Grup analizlerimize A Grubu ile başladık. A Grubu kağıt üzerinde en zayıf grup olarak görülürken B Grubu ise tam tersine turnuvanın en dişli grubu olarak öne çıkmakta.

C ve D Grubu ise turnuvanın en önemli favorilerinden ikisine ev sahipliği yapmaktaydı. C Grubu'nda Messi'nin ter dökeceği Arjantin, D Grubu'nda ise son şampiyon Fransa boy gösterecek.

E Grubu eski şampiyonlar Almanya ve İspanya'yı bir araya getiriyor. F Grubu ise Belçika ve Hırvatistan'la geçmişin gizli favorilerinin mücadelesine sahne oluyor.

En büyük favori olarak gösterilen Neymar'lı Brezilya G Grubu'nda yer alırken son günlerde ortalığı kasıp kavuran Cristiano Ronaldo da Portekiz'i öncelikli olarak H Grubu'ndan Son 16'ya taşımaya çalışacak.

HER ŞEYİYLE FARKLI BİR KUPA!

Gruplardaki heyecanın yanı sıra Katar, her şeyiyle farklı bir turnuva da vadetmekte. Kiralık taraftar iddiaları, mükemmel tesisleri, adaylık süreci, kışın oynanacak olması ve daha pek çok ayrıntı ile Katar 2022'nin şimdiden daha önce dünyanın görmediği bir Dünya Kupası organizasyonu olacağı kesin.

Turnuvada Türk polisi de görev yapacak. Kiralık taraftar iddiaları, mükemmel tesisleri, adaylık süreci, kışın oynanacak olması ve daha pek çok ayrıntı ile Katar 2022'nin şimdiden daha önce dünyanın görmediği bir Dünya Kupası organizasyonu olacağı kesin.

Dünya Kupası'nın ne kadara mal olduğu da bir tartışma konusu olmuştu. Peki elde edilen ve edilecek gelirlerde durum ne? FIFA nasıl oluyor da tek bir kuruş dahi harcamadan neredeyse tüm geliri alıyor?

Akıllardaki bir diğer soru da 2030 Dünya Kupası'nın nerede olacağı yönünde. İspanya'nın başını çektiği Avrupa turnuvası fikrinin yanında Güney Amerika da iddialı. Suudi Arabistan'ın da kolları sıvadığı iddia ediliyor.

Peki sahaya dönecek olursak Brezilya neden en önemli favori? Bu kadronun son iki turnuvadan ne farkı var?

NEYMAR, MESSI, CRISTIANO RONALDO VE MBAPPE 

Brezilya dendiğinde akla elbette ilk olarak Neymar geliyor...

Neymar gibi gözler Brezilya'nın Paris Saint-Germain'den takım arkadaşı Messi'ye de çevrilecek. Hatta gözler hiç kuşkusuz çok daha fazla Arjantinli'nin üzerinde olacak.

Messi'ye değinmişken Cristiano Ronaldo'dan da söz etmemek olmaz. Portekizli, son kez Dünya Kupası sahnesinde ter dökecek.

Bu üçlü ile birlikte genç kuşaktan Mbappe de akıllara gelmekte. Bu turnuva onun için de oldukça anlamlı.

MAZİDEN KARELER...

Dünya Kupası dendiğinde bazı nostaljik detayları da hatırlamak gerek. Hazır yıldızlardan ve Mbappe'den söz etmişken Fransa'nın bir önceki Dünya Kupası şampiyonluğunun mimarı Zinedine Zidane'ı da hatırlamak gerek.

Söz konusu Zidane iken akıllara kırmızı kart gelmezse olmaz. İşte kupanın önemli kırmızı kartları!

Her ne kadar turnuvada İtalya olmasa da kupanın köklü tarihinde İtalyan efsaneler büyük yer tutuyor. Kesinlikle Dino Zoff da o isimlerden biri.

 Bir başka unutulmaz anı için 1950'ye futbol tarihinin en ikonik maçlarından birine gidiyoruz...

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber