Güney Kore mucizesi! 90+1'de turladı

Güney Kore Portekiz
Güney Kore mucizesi! 90+1'de turladı

2022 Dünya Kupası H Grubu'nda Güney Kore, geriye düştüğü maçta Portekiz'i 2-1 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası’nda, H Grubu'nda yer alan Güney Kore ve Portekiz takımları karşı karşıya geldi.

Eğitim Şehri Stadyumu'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Portekiz'de Dalot'un 5. dakikada sağ kanattan sıfıra inip içeri çevirdiği topu Ricardo Horta yaptığı düzgün vuruşla ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Güney Kore'de 27. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Heung-min Son'un ceza sahasına gönderdiği topu kafalardan sekti, Portekiz savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Young-Gwon Kim yakın mesafeden ağlara gönderdi ve skorda eşitliği sağladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın 90+1. dakikasında kontratağa kalkan Güney Kore'de Heung-min Son tüm sahayı geçtikten sonra savunma arasına sızan takım arkadaşı Hee-chan Hwang'a pas çıkardı. Hee-chan Hwang tek vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. İlerleyen bölümde başka gol olmadı ve Güney Kore sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından 6 puanda kalan Portekiz lider olarak son 16 turuna yükseldi. Puanını 4'e yükselten Güney Kore ise, aynı puandaki Uruguay'dan 2 gol fazla attığı için adını son 16 turuna yazdırdı.

Son 16 turunda Portekiz G Grubu ikincisiyle, Güney Kore ise G Grubu birincisiyle eşleşecek.

Güney Kore mucizesi! 90+1'de turladı - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Güney Kore Portekiz 2022 Dünya Kupası