Katar milli takımının dayanılmaz kötü futbolu

Katar Ekvador FIFA 2022 Dünya Kupası
Katar milli takımının dayanılmaz kötü futbolu

Katar'ın parayla futbol oynanamayacağını anlaması 3 dakika sürdü. Futbol adına hiçbir şey ortaya koyamayan evsahibi ekip sahada Ekvador'u seyretmekten başka bir şey yapamadı... İşte maçın yorumu

Çok tartışmalı 2022 FIFA Dünyası başladı. Evsahibi Katar gezegendeki en iyi statları inşa etmekle kalmadı, futbolda ilerlemek için Aspire Futbol Akademisi'ni kurdu. Dünyanın en iyileri getirildi. Yaklaşık 12 yıl boyunca bugüne hazırlandı.

KATAR'IN ACI GERÇEKLE TANIŞMASI İÇİN 3 DAKİKA YETTİ

Ancak sadece 3 dakika Katar'ın futbolla pek de alakası olmadığını gösterdi. Ekvador 3 dakika içinde 'yeteneksiz futbolcularla' futbol oynanamayacağını Katar'a gösterdi.

VAR'la 3. dakikada gol iptal edilse de, yarım saat sonra skor Ekvador lehine 2-0 olmuştu bile.

Fenerbahçeli Enner Valencia'nın kasırga gibi estiği maçta Katar, Ekvador'u seyretmekle yetindi.

Katar milli takımının dayanılmaz kötü futbolu - Resim : 1

VALENCİA: KUSURSUZ PENALTI, MUHTEŞEM KAFA GOLÜ

Maçın yıldızı kuşkusuz Enner Valencia'ydı. 3. dakikada attı iptal ettiler ama Valencia için sorun değildi, yine attı. Hatta sonra bir tane daha attı ve maçın adamı seçildi. Penaltı kusursuz, kafa vuruşu muhteşemdi.

Maçta dikkat çeken bir başka detay ise Katar kalecisi Al Sheeb'in her pozisyondan sonra takım arkadaşlarına bağırıp çağırmasıydı. Penaltıya sebep vermesine rağmen hemen hemen her pozisyonda takım arkadaşlarını suçladı.

KATAR YİNE DE DÜNYA KUPASI TARİHİNE GEÇTİ

Hal böyle olunca Katar, 92 yıllık Dünya Kupası tarihinde açılış maçının kaybeden ilk evsahibi olarak öyle ya da böyle tarihe geçmiş oldu.

Maçın dışına çıkarsak dışarıda hava çok sıcakken tribünler ise püfür püfür esiyordu. Hatta bazı taraftarlar stadın soğuk olması nedeniyle kazak ve polar giymek zorunda kaldı.

Yaklaşık 67 bin kişinin geldiği maçın sonuna doğru tribünlerde 15 bin kişi kalmıştı. Katarlı seyirciler bile takımlarına dayanamayıp stadı terk etti. Geriye kalan taraftarlar da sadece Ekvador'u izledi, Katar ise sahada zaten yoktu.

 KATAR 0-2 EKVADOR

Stat: Al Bayt

Hakemler: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (İtalya)

Katar: Alsheeb, Khouki, Hisham, Hassan, Miguel, Hatem, Alhaydos (Dk. 71 Abdulwahhap), Boudiaf, Ahmed, Afif, Ali (Dk. 72 Muntari)

Ekvador: Galindez, Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan, Ibarra (Dk. 68 Sarmiento), Plata, Caicedo (Dk. 90 Franco), Mendez, Estrada (Dk. 90 Rodriguez), Valencia (Dk. 77 Cifuentes)

Goller: Dk. 16 ve 31 Valencia (Ekvador)

Sarı kartlar: Dk. 15 Alsheeb, Dk. 22 Ali, Dk. 36 Boudiaf, Dk. 78 Afif (Katar), Dk. 30 Caicedo, Dk. 56 Mendez (Ekvador)

 

Kaynak: Haber Global TV

Katar Ekvador maçı Katar Ekvador 2022 Dünya Kupası Enner Valencia