EURO 2020'ye katılan 24 takımın lakapları

EURO 2020
EURO 2020'ye katılan 24 takımın lakapları

UEFA, EURO 2020'ye sayılı günler kala turnuvuya katılan 24 takımın lakaplarını hatırlattı.

UEFA'nın EURO 2020 katılımcısı 24 ülkenin milli takımlarını tanıtma yazıları sürüyor. Bu yazılardan birinde de 24 takımın lakapları tanıtıldı.

UEFA, Türkiye için Ay Yıldızlılar ve Bizim Çocuklar'ı öne çıkarırken Ay Yıldızlılar ifadesinin Türk bayrağından geldiğini, Bizim Çocuklar'ın ise popüler twitter etiketi olarak ortaya çıktığı ve benimsendiğini belirtti. 

İşte 24 takımın lakapları

A GRUBU

Türkiye: Ay Yıldızlılarİtalya: Gök maviler (Gli Azzurri)Galler: Ejderhalar (Y Dreigiau)İsviçre: A Takımı (Nati) ya da Kızıl Haçlar (Rossocrociati)

B GRUBU

Danimarka: Kırmızı-beyazlar (De Rod-Hvide), Danimarka Dinamiti ve Vikingler.Finlandiya: Bayağı puhular (Huuhkajat)Belçika: Kırmızı Şeytanlar (De Rode Duvels)Rusya: Ulusal Takım (Sbornaya)

C GRUBU

Hollanda: Portakallar (Oranje)Ukrayna: Mavi-sarılar (Synio-Zhovti)Avusturya: Bizim Çocuklar (Unsere Burschen)Makedonya: Vaşaklar 

D GRUBU

İngiltere: Üç Aslan (Three Lions)Hırvatistan: Damalılar (Vatreni) ya da Ateşli ÇocuklarÇekya: Bizim Çocuklar (Naši) ya da Milli T akım (Narodni Tym)İskoçya: The Tartan Army 

E GRUBU

İspanya: Kırmızılar (La Roja). Boğalar ve hiddetliler de deniliyor. (Toros, Furias)İsveç: Mavi-sarılar (Blågult)Polonya: Kırmızı beyaz (Biało-czerwoni) ve Kartallar (Orly)Slovakya: Şahinler (Sokoli)

F GRUBU:

Portekiz: Seçilmişler (A Seleção)Fransa: Maviler (Les  Bleus). Logosundaki horozdan dolayı Horozlar da deniyor.Almanya: Takım (Die Mannschaft) olsa da biz Panzerler diyoruz.Macaristan: Macarlar (Magyarok) 

Kaynak: Haber Global TV

EURO 2020 futbol