EURO 2020'de koronavirüs kuralları belli oldu: 3-0 hükmen yenik sayılacak

EURO 2020
EURO 2020'de koronavirüs kuralları belli oldu: 3-0 hükmen yenik sayılacak

İspanya'da Sergio Busquets'in kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından EURO 2020'de koronavirüs tartışması başladı.

Eğer bir takımdaki koronavirüslü futbolcuların sayısı artarsa ve maç oynanamazsa ne olacak? İşte UEFA'nın EURO 2020 için hazırladığı istisnai pandemi planı:

- Bir takımdan bir grup oyuncunun zorunlu karantinaya alınması ya da kendi kendini tecrit etmesi halinde geriye en az 13 oyuncu (1'i kaleci olmak zorunda) varsa o takımın maçı planlandığı gibi oynanacak.

- Listeden koronavirüs ya da başka bir nedenle çıkarılan futbolcu tekrar listeye kayıt edilemez. 

- Bir takım biri kaleci olmak üzere en az 13 oyuncuyu maç listesine ekleyemezse, müsabaka 48 saat içinde yeniden planlanır. UEFA, maçı alternatif bir konumda oynatma hakkına sahiptir.

- Eğer UEFA 48 saat içinde maçı yeniden planlayamazsa UEFA Etik ve Disiplin Kurulu maçla ilgili kararı verir. Buna göre yeniden planlanamayan ya da oynanamayan maçta koronavirüs nedeniyle yeterince oyuncu bildiremeyen takım 3-0 hükmen yenik sayılır. 

- Maç için atanan hakem grubundan en az 1'inin kovid-19 testi pozitif çıkarsa, UEFA istisnai olarak aynı ülkenin federasyonundan yedek hakem talep edip atayabilir. Bu yedek hakemin FIFA kokartı olma zorunluluğu yoktur. 

Kaynak: Haber Global TV

UEFA EURO 2020 Covid-19 koronavirüs futbol Avrupa Futbol Şampiyonası