Dünyanın konuştuğu Faslı: Walid Regragui

Fas FIFA 2022 Dünya Kupası

Takımını Dünya Kupası'nda yarı finale taşıyarak hem Fas hem de Afrika adına tarih yazan Teknik Direktör Walid Regragui tüm dikkatleri üzerine çekti.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale kadar yükselen ve turnuvanın en büyük sürprizine imza atan Fas'ta teknik direktör Walid Regragui, ilgilerin odağında yer alıyor.

Vahid Halilhodzic'in yerine Dünya Kupası'ndan önce Fas Milli Takımı'nın başına geçen 47 yaşındaki çalıştırıcı, takımına yaptırdığı savunmayla tüm futbol kamuoyunun ilgisini çekti.

Walid Regragui'nin Fas'ı, turnuva boyunca sadece 1 gol yedi ve rakiplerine hiç alan bırakmayan ve pozisyon şansı tanımayan bir oyun anlayışı benimsedi.

92 yıllık Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olan Fas'ı bu önemli başarıya ulaştıran teknik direktör Walid Regragui, Fas Milli Takımı kariyeri öncesinde çok tanınan bir isim değildi.

Futbolculuk kariyerinde ağırlıklı olarak Fransız ekiplerinde forma giyen ve sağ bek pozisyonunda görev yapan Regragui, aktif futbolculuk kariyerini 2009 yılında 34 yaşındayken sonlandırdı.

İlk antrenörlük deneyimine 2012'de Fas Milli Takımı'nda Rachid Taoussi'nin yardımcı antrenörü olarak başlayan Regragui, sonrasında sırasıyla Fas ekibi FUT Rabat, Katar temsilcisi Al-Duhail ve Fas takımı Wydad'da teknik direktörlük yaptı.

Fransa'da doğan Fas asıllı Regragui, kulüp kariyerinin ardından 31 Ağustos 2022'de Fas Milli Takımı'nın başına geçti.

Bir dönem Trabzonspor'da da görev yapan Vahid Halilhodzic'in yerine göreve getirilen Regragui, 3'ü dostluk maçı, 5'i Dünya Kupası maçı olmak üzere toplamda 8 maça çıktı. Fas bu süreçte hiç mağlubiyet almazken, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

Yaptığı açıklamalar ve takımına oynattığı oyunla tüm dikkatleri üzerine çeken 47 yaşındaki Regragui, Fas'a ve Afrika kıtasına Dünya Kupası tarihinin en büyük başarısını yaşatıyor.

 

Walid Regragui Fas 2022 Dünya Kupası