Cristiano Ronaldo'nun son meydan okuması: Büyüklüğünü hatırlatmak için...

FIFA 2022 Dünya Kupası Portekiz Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo'nun son meydan okuması: Büyüklüğünü hatırlatmak için...

Portekiz'in yıldız golcüsü Cristiano Ronaldo, işlerin hiç de yolunda gitmediği bir dönemde Katar için gün sayıyor. Kariyerinde 5. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan 37 yaşındaki isim tarihe geçmek ve büyüklüğünü yeniden hatırlatmak için sahnede olacak. Ancak kafalarda soru işaretleri de var...

Premier League tarihinin en golcü oyuncusu Alan Shearer, “Ronaldo'nun hareketleri affedilemez ama güçlerinizin azaldığını görüyor olmanın ne kadar garip hissettirebileceğini bir hayal edin” sözleriyle Portekizli yıldızın son günlerde başından geçenleri yorumluyor. Cristiano Ronaldo gibi Manchester United taraftarları da Portekizliler de genel olarak futbolseverler de kaçınılmaz düşüşün başladığının içten içe farkında. Ancak yine de söz konusu Ronaldo olunca akıllarda, oynamadığı her dakika için bir soru işareti de doğmakta.

Erik Ten Hag yönetiminde bekleneni veremeyen Manchester United, yavaş da olsa işleri yoluna koyuyor gibi bir görüntü çiziyor. Bu “toparlanma” sürecinde Ronaldo'nun neredeyse hiç şans bulamamış olması da sorunun önemli bir bölümünün Ronaldo'nun kendisi olduğu fikrini daha yüksek sesle tartışılır kılıyor.

Cristiano Ronaldo'nun son meydan okuması: Büyüklüğünü hatırlatmak için... - Resim : 1

'DAVRANIŞIN BİR SONUCU OLACAKTI...'

Son olarak Manchester United, konuğu Tottenham Hotspur'u gayet göz doldurucu bir oyunla 2-0 mağlup ederken yedekte bekleyen Portekizli, daha maç bitmeden 89. dakikada soyunma odasının yolunu tuttu ve stadı terk etti. Ten Hag müsabakanın sonunda sorunla ilgileneceğini söylemekle yetindi ve polemiğe girmedi. Sadece şunları söylüyordu:

“Yaptığı davranışın bir sonucu olacaktı. Tottenham maçında oyuna girmeyi kabul etmedi. Bu ikinci kez oldu. Chelsea maçında Ronaldo olmayacak.”

Daha sonra kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlandı ve Ronaldo'nun ligde bir sonraki maç olan Chelsea maçı için kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

Cristiano Ronaldo'nun son meydan okuması: Büyüklüğünü hatırlatmak için... - Resim : 2
Katar 2022, Cristiano Ronaldo'nun son Dünya Kupası olacak... Fotoğraf: Reuters

Cristiano Ronaldo ise Instagram hesabından uzun bir mesaj yayınlarken ne özür diledi ne de bir pişmanlık ifadesine yer verdi. 37 yaşındaki oyuncunun bu noktadan sonra Erik Ten Hag, Manchester United çatısı altındayken anlamlı süreler bulma şansı giderek azalıyor. Ancak bu sadece Ronaldo, Ronaldo hayranları ve United için değil Portekiz için de önemli bir probleme dönüşebilir.

REKORLARIN ADAMI: C. RONALDO

Lionel Messi gibi Cristiano Ronaldo da son kez Dünya Kupası sahnesinde boy gösterecek. Euro 2016'da ülkesini zafere taşıyan yıldız isim, futbol tarihinde milli takım formasıyla en çok gol atan (117) oyuncu. Ülkesinin A milli takım formasını 191 kez terleten Ronaldo aynı zamanda Kuveytli Bader Al-Mutawa (196) ve Malezyalı Soh Chin Ann'ın (195) ardından tarihin en çok A milli takım forması giyen üçüncü oyuncusu konumunda.

Özellikle Euro 2016'da elde edilen zaferle dokunulmaz bir figür haline gelen Cristiano Ronaldo'nun formsuzluğu ve maç formu eksikliği artık Portekiz'de de tartışılıyor. Ülkenin önemli gazetelerinden A Bola'da “Ronaldo, Katar'da daha mı az süre alsa acaba?” soruları şimdilik kısık sesle de olsa soruluyor.

Gana, Uruguay ve Güney Kore'yle aynı grupta yer alan ve grubun doğal favorisi durumundaki Portekiz'de Ronaldo, iki gol daha atarsa Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 9'a çıkaracak ve efsanevi golcü Eusebio'yu yakalayacak. Ronaldo'nun Dünya Kupası'nda gol atması aynı zamanda onu beş farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk futbolcu da yapacak.

'HİÇBİR KULÜP İSTEMİYOR' HABERLERİNE KARŞI...

Yıldız isim mutlaka Katar'da büyüklüğünü yeniden hatırlatmak isteyecektir. Zira Manchester United'da bir anda istenmeyen adam ilan edilen golcü hakkında “Hiçbir kulüp onu istemiyor” haberleriyle de karşı karşıya kalmakta. Tempoların yükseldiği bir futbol ortamında, özellikle Premier League gibi baştan uca her oyuncunun en üst düzeyde baskı yaptığı bir ligde Ronaldo'nun 37 yaşında zorlanıyor olması çok doğal.

Ancak her an büyülü bir an yaşatabileceğinin heyecanıyla onu izlemek hala çok büyük keyif. Fakat o ilginç vaktin geldiğini ve nasıl hissettirdiğini yine Alan Shearer anlatıyor:

“Herhangi bir elit sporcu için bu anın geldiğini kabul etmek çok zordur. Kendimi Ronaldo'yla aynı seviyeye koymuyorum ama kendi 'ölümlülüğümle' yüzleşirken ben de en üst düzeyde oynama deneyimini yaşıyordum. Futbolu benden daha çok kimse sevmedi! Antrenmanları hiç kaçırmadım, hiçbir antrenmana asla geç kalmadım, ama bir şeyi yapmak istemek ve beyninizin bunu yaparken zorlanması, vücudunuzun artık oraya gidemeyeceğini fark etmek korkunç, gerçekten korkunç...”

*The Athletic, BBC, A Bola, Olympics.org, FIFA, Transfermarkt

Kaynak: Web Özel

Portekiz 2022 Dünya Kupası Cristiano Ronaldo